Artikel top billede

It-firma lukket mens direktøren var på ferie

Da amerikanske iLoop Mobile pludselig fik likviditetsproblemer, valgte man straks at lukke den danske afdeling. Det hele foregik, mens direktøren var på ferie.

En sommerdag i juli blev sidste arbejdsdag for de ansatte i det amerikanske iLoop Mobiles danske afdeling. Virksomheden var kommet i likviditetsproblemer, og det fik straks konsekvenser for den danske afdeling.

Beslutningen om at dreje nøglen om foregik i USA, og den danske direktør, Michael Buch Sandager, blev ikke engang orienteret på forhånd.

"Den danske ledelse blev slet ikke taget med på råd, da vi var der. Heller ikke undervejs for den sags skyld, så det er en lidt specielt situation," siger Michael Buch Sandager.

Uden advarsel

For afdelingens ni medarbejdere kom selve lukningen som et lyn fra en klar himmel.

"Der dukkede en advokat op på kontoret en dag, og meddelte folk, at de var fritstillede, og så havde han en låsesmed med, der skiftede låsen," fortæller Michael Buch Sandager.

Michael Buch Sandager selv var slet ikke til stede, da advokaten troppede op.

Han var på ferie og uden for rækkevidde, da afdelingen blev lukket, og han fik sig dermed noget af en overraskelse, da han vendte tilbage til den afviklede afdeling.

Uværdig opførsel

"Jeg synes ikke at iLoop har behandlet hverken kunder eller medarbejdere på en værdig måde," siger han.

Michael Buch Sandager ønsker dog ikke at tale illoyalt om det amerikanske firma på trods af forløbet.

"Jeg tror, der er enighed om, fra alle der kender til den her historie, at det er en meget speciel fremgangsmåde, de har benyttet sig af," fortæller Michael Buch Sandager.

Michael Buch Sandager har siden fået et nyt job, sammen med flere af sine tidligere kolleger. Det norske firma Mobiletech har netop valgt at udvide til det danske marked, og har ansat tre af de tidligere iLoop-medarbejdere.

"De har allerede en masse kompetencer omkring mobilkanaler i Danmark og er et rigtig godt team," siger Espen Askvik, administrerende direktør for Mobiletech.

Et marked i vækst

Mobiletech har igennem længere tid haft et godt øje til Danmark, og nu mener Espen Askvik at det danske marked er modent til mobilt indhold.

"Vi kan se at trafikken på mobildata vokser, og der er flere kunder som efterspørger vores tjenester. Samtidig er slutbrugerne i større grad i stand til at bruge tjenesterne, og derfor vurderer vi timingen som vældig god," fortæller Espen Askvik.

Mobile tjenester

Mobiletech leverer en række ydelser inden for software til mobile medier, herunder marketing og mobile portaler. Siden firmaets start i 2005, har Mobiletech etableret kontorer i Oslo, Stockholm, Washington og nu København.

Mobiletech håber også på at kunne overtage nogle af de kunder, som iLoop efterlod i Danmark, og tilbyde tilsvarende eller bedre aftaler.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra iLoop Mobiles amerikanske hovedkontor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere