Firefox-brugere vilde med Mozillas nye mashup

En nye mashup-tjeneste fra Mozilla imponerer de mange Firefox-fans. Tjenesten, der endnu kun findes i en prototype, giver dig lettere adgang til forskellige internet-services.

Mozilla har netop lanceret en tidlig prototype af et nyt stykke mashup software til den populære Firefox-browser.

Ubiquity 0.1, som den første version hedder, har allerede kort tid efter annonceringen fået adskillige lovprisningerne med på vejen.

"Wow. Det her er simpelthen fantastisk," "Ubiquity vil snart være alle vegne" og "Ubiquity rocks!" er de typiske udsagn blandt de flere hundrede kommentarer på siden.

Gør alting lettere
Mashup-projektet (se video nederst på siden) handler grundlæggende om at gøre det lettere at tilgå forskellige internet-tjenester.

Hvis du for eksempel er ved at skrive en email til en ven og vil foreslå en ny restaurant, hvor I skal mødes, lader Ubiquity dig legende let indsætte et kort, der viser stedet - uden at du vel at mærke er nødt til at åbne en ny side med Google Maps.

På samme made vil du hurtigt kunne finde mad-anmeldelser fra restauranten eller slå mesterkokken op i Wikipedia og indsætte informationerne direkte i mailen.

Det smarte ved Ubiquity er nemlig, at mashup-softwaren tilgås direkte fra den aktuelle side i browseren via et lille ekstra-vindue, så du ikke skal åbne nye sider for at finde informationerne.

Kræver meget udvikling
Selvom Ubiquity allerede har imponeret Firefox-brugerne, er der kun tale om en meget tidlig prototype, understreger en Mozilla-blogger, der kalder sig Aza Raskin.

"Der er lang vej igen med dette interface. Vi prioriterer ikke engang de kommando-forslag, vi giver. Interfacet ser rodet og forvirrende ud," skriver han.

Af samme grund opfordrer Mozilla-holdet også til at så mange som muligt hjælper med at udvikle Ubiquity.

"Hvis du har en web-applikation eller et website, der tilbyder en service, kan du let skrive lidt JavaScript for at eksponere din funktionalitet via en Ubiquity-kommando."

"Ubiquity kan hjælpe dig med at udvide din service ud over dit begrænsede domæne, så du kan finde flere brugere i den bredere web-verden," skriver Mozillas Aza Raskin.

Her kan se læse, hvordan man udvikler kommandoer til Ubiquity-tjenesten.

Se Ubiquity præsenteret:


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany IT And Business Consulting A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
Nu sender dansk advokatfirma opkrævninger til tusindvis af pirat-mistænke internetbrugere
Et danske firma sender i øjeblikket opkrævninger på op til 4500 kroner ud til tusindvis af svenskere, der mistænkes for at være pirater.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Anmeldelse: Livet som superhelt i Midgård er stadig fornøjeligt
Shadow of War bygger videre på alle de solide kvaliteter fra forgængeren, og lader dig agere action-stjerne i Tolkiens univers.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Er din virksomhed (måske) på vej ud i skyen? … her er tre mulige strategier og alle de vigtigste overvejelser
For langt de fleste virksomheder er cloud en uundgåelig del af fremtiden. Men hvordan skal man gribe det projekt an? Dette whitepaper fra EG fyldt med værdifulde input til de virksomheder, som står på tærsklen til at tage beslutningen - analyser, refleksioner, opmærksomhedspunkter og anbefalinger, som kan være en støtte i overvejelserne og undersøgelsen forud for beslutningen.