Firefox-brugere vilde med Mozillas nye mashup

En nye mashup-tjeneste fra Mozilla imponerer de mange Firefox-fans. Tjenesten, der endnu kun findes i en prototype, giver dig lettere adgang til forskellige internet-services.

Mozilla har netop lanceret en tidlig prototype af et nyt stykke mashup software til den populære Firefox-browser.

Ubiquity 0.1, som den første version hedder, har allerede kort tid efter annonceringen fået adskillige lovprisningerne med på vejen.

"Wow. Det her er simpelthen fantastisk," "Ubiquity vil snart være alle vegne" og "Ubiquity rocks!" er de typiske udsagn blandt de flere hundrede kommentarer på siden.

Gør alting lettere
Mashup-projektet (se video nederst på siden) handler grundlæggende om at gøre det lettere at tilgå forskellige internet-tjenester.

Hvis du for eksempel er ved at skrive en email til en ven og vil foreslå en ny restaurant, hvor I skal mødes, lader Ubiquity dig legende let indsætte et kort, der viser stedet - uden at du vel at mærke er nødt til at åbne en ny side med Google Maps.

På samme made vil du hurtigt kunne finde mad-anmeldelser fra restauranten eller slå mesterkokken op i Wikipedia og indsætte informationerne direkte i mailen.

Det smarte ved Ubiquity er nemlig, at mashup-softwaren tilgås direkte fra den aktuelle side i browseren via et lille ekstra-vindue, så du ikke skal åbne nye sider for at finde informationerne.

Kræver meget udvikling
Selvom Ubiquity allerede har imponeret Firefox-brugerne, er der kun tale om en meget tidlig prototype, understreger en Mozilla-blogger, der kalder sig Aza Raskin.

"Der er lang vej igen med dette interface. Vi prioriterer ikke engang de kommando-forslag, vi giver. Interfacet ser rodet og forvirrende ud," skriver han.

Af samme grund opfordrer Mozilla-holdet også til at så mange som muligt hjælper med at udvikle Ubiquity.

"Hvis du har en web-applikation eller et website, der tilbyder en service, kan du let skrive lidt JavaScript for at eksponere din funktionalitet via en Ubiquity-kommando."

"Ubiquity kan hjælpe dig med at udvide din service ud over dit begrænsede domæne, så du kan finde flere brugere i den bredere web-verden," skriver Mozillas Aza Raskin.

Her kan se læse, hvordan man udvikler kommandoer til Ubiquity-tjenesten.

Se Ubiquity præsenteret:


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

30. maj 2017 | Læs mere


Dropbox partnerdag 2017

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

31. maj 2017 | Læs mere


Business intelligence - den nye bølge: Få styr på de nye løsninger og alle mulighederne

En ny bølge af af moderne BI-løsninger og -produkter skaber helt nye muligheder. Vi sætter fokus på den nye BI-bølge.

07. juni 2017 | Læs mere


CIO
Bliv klar til EU-persondataforordningen: Ministerium klar med længe ventet dansk vejledning til den nye EU-lov
Justitsministeriet er efter en måneds forsinkelse klar med den store vejledning til EU's kommende persondataforordning, der kommer til at få konsekvenser for alle danske virksomheder. Se vejledningen her.
Comon
Microsofts vilde - og hammerdyre - Surface Studio kommer til Danmark
Microsofts all-in-one-computer, Surface studio, kommer til Danmark midt i juni til en vild pris
Job & Karriere
Dansk it-firma masseansætter: Skal bruge 90 nye medarbejdere med disse it-profiler
It-virksomheden BEC skal bruge 90 nye it-medarbejdere. Her kan du se de konkrete it-profiler, BEC er på udkig efter.
White paper
SharePoint implementeringens syv dødssynder
I dette whitepaper kan du læse mere om SharePoint-implementeringens syv dødssynder og om, hvordan man får sin SharePoint-løsning til at blive en succes ved at tage hånd om disse problemstillinger.