Artikel top billede

Telia redegør for ny datapakke

Mobilselskabet Telia har netop lanceret en ny mobildatapakke, der går under navnet 'Fri Surf'. Computerworld forhørte Telia om, hvorfor virksomheden smider lige netop denne pakke på gaden.

For 59 kroner om måneden kan brugerne surfe frit op til 300 megabytes med Telias 'Fri Surf'-datapakke til mobiler. Herefter vil teleselskabet undersøge, om forbruget er overdrevet. Computerworld spurgte Telia om det var dette tilbud, mobilkunderne ønskede sig.

Hvorfor lancerer I denne datapakke til kunderne?
"Det gør vi, fordi vi kan se i en del undersøgelser, at danskerne ikke bruger mobildata særlig meget. Og en af barriererne for at bruge det var prisen. Folk mente, at det var for dyrt, og de lod derfor være," siger Telia-pressechef Rune Fick Hansen.

I kalder datapakken 'Fri Surf', men alligevel er der begrænsning på 300 megabytes. Hvorfor?
"Det er ikke en begrænsning som sådan. Det er en grænse, hvor vi siger, at hvis du bruger mere end det om måneden, så går der en alarm i gang hos os. Alarmen viser, hvis der er en, der er ved at misbruge noget, lave en masse downloads eller noget.

Ikke fordi vi som sådan blander os i det, men folk på samme netværk kan få en dårlig oplevelse, hvis de forsøger at komme på det samme site, som den person der downloader meget. Vi har lavet den her grænse for at beskytte vores andre kunder mod dårligere oplevelser," svarer Rune Fick Hansen.

Hvorfor sætter I ikke bare loftet noget højere?
"Vi kan se, at ikke engang en procent af iPhone-brugerne, som bruger mest data overhovedet, har været over de 300 megabytes på en måned. Om vi satte den på 300 megabytes, 600 megabytes eller 10 gigabytes, det kan man diskutere, men det vil i princippet ikke rigtig ramme nogen. Nu sætter vi den på 300, for det er det, de fleste kunder forholder sig til med iPhone, og det sikrer gennemsigtighed," uddyber Rune Fick Hansen.

Hvorfor er 'Fri surf'-tilbuddet attraktivt for iPhone-brugerne?
"Fordi de få iPhone-kunder, som netop bruger mere end 300 megabytes per måned, kan bruge det som et tillægsprodukt, hvor de kan surfe løs uden at være nervøse for forbruget. Men der er mange iPhone-brugere, som har iOn-abonnementet med 300 megabytes inkluderet, og det er nok for over 90 procent af dem, men der er også nogle superbrugere, som vi også skal lytte til," siger Rune Fick Hansen.

Hvorfor skal jeres kunder købe et iOn iPhone-abonnement, når de for 59 kroner mere om måneden kan få det samme antal megabytes til en anden mobiltelefon?
"Det kommer an på forbruget. IOn giver ikke kun 300 megabytes. Det giver også fri sms, fri mms, fri tale og adgang til alle vores hotspots i hele Norden. Med iOn får du en del flere ting end bare fri data," siger Rune Fick Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere