Morten Messerschmidt (DF) er "pænt utilfreds" med justitsministerens måde at håndtere kontroversiel rapport.

DF bomber minister med spørgsmål om overvågning

DF's Morten Messerschmidt raser med spørgsmålsregn mod justitsminister i sag om kontroversiel EU-rapport, der foreslår total-overvågning i Danmark og EU.

Den stærkt kontroversielle Future Group-rapport, der foreslår vidtgående overvågning i Danmark og resten af EU, har fået Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt til at tæppebombe den nytiltrådte justitsminister Brian Mikkelsen (K) med en byge af spørgsmål.

Den vidtgående rapport, som i august blev lækket af borgerrettigheds-organisationen Statewatch foreslår massiv overvågning i form af blandt andet ubemandede dronefly, skærpet internet-overvågning og et fælles juridisk område mellem EU og USA, der gennem en Euro-atlantisk pagt i kampen mod terror skal gøre det muligt at udveksle personoplysninger.

I løbet af september har Morten Messerscmidt fra Dansk Folkeparto stillet mindst seks forskellige spørgsmål om rapporten til justitsministeren.

Han vil blandt andet have præciseret, hvorvidt ministeren vil fremme eller modarbejde forslaget om indførelse af ubemandede overvågningsdroner til brug for politiet.

"Det der med helt generel overvågning, det er altså ikke holdbart. Jeg tror, at det er meget få mennesker, der vil føle sig trygge ved at vide, at der er nogen, der sidder og holder øje med deres aktiviteter på internettet," siger Morten Messerschmidt.

I et andet spørgsmål afkræver Morten Messerschmidt derfor justitsministeren et svar på, hvorvidt ministeren har i sinde at fremme eller modarbejde forslaget fra den såkaldte »Future Group« i EU om indførelse af total kontrol og overvågning af al trafik på internettet efter kinesisk mønster.

Morten Messerschmidt lægger overfor Computerworld ikke skjul på, at han er "pænt utilfreds" med den nuværende konservative formand, tidligere justitsminister Lene Espersens, måde at orientere Europaudvalget om den kontroversielle rapport.

Netop derfor lader han nu spørgsmålene hagle ned over justitsministerens bord, der i mellemtiden er blevet besat af tidligere kulturminister Brian Mikkelsen.

"Det er lidt mit indtryk, at man i øjeblikket bruger terrorbekæmpelse som en slags undskyldning for at gennemføre nogle ret vidtrækkende begrænsninger i de almindelige borgerfriheder. Og det synes jeg man skal være meget betænkelig ved," giver Morten Messerschmidt som begrundelse for rækken af paragraf-20 spørgsmål, som suppleres med spørgsmål gennem Retsudvalget.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.