Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ny wi-fi standard vil begrænse strømforbrug

En kommende standard for trådløse net vil kunne reducere strømforbruget. Især Wifi-telefoner forventes at nyde godt af den kommende standard.

Den kommende 802.11v-standard for trådløse net vil sænke strømforbruget i trådløse LANs standard, lover Matthew Gast, som er ledende ingeniør hos netværksfirmaet Trapeze Networks.

Matthew Gast talte om den kommende standard på Interop-konferencen i fredags.

Forbedret sleep mode

Blandt de nye features er en Wireless Network Management Sleep Mode, som forbedrer strømbesparelser i forhold til eksisterende 802.11-teknologi.

Matthew Gast kan ikke kvantificere hvor stor besparelsen vil være, da det afhænger af karakteristika for de enkelte applikationer, der anvendes over nettet.

Wifi telefoner størst besparelse

Virksomheder der har installeret en infrastruktur for wifi-telefoner, ser ud til at få størst glæde af den kommende standard.

"Applikationer, der kan sove i længere perioder, som eksempelvis Wi-Fi telefoner som ikke anvendes det meste af tiden, vil se de største besparelser" lyder det fra Matthew Gast.

Forbedret netværksanalyse og stedbestemmelse

802.11v vil også tilføje management features som tillader et mere detaljeret indblik i netværksperformance og stedbestemmelse vil blive mere nøjagtig med den nye standard.

Standarden forventes ratificeret i marts 2010 og vil ikke erstatte eksisterende 802.11-teknologier som 802.11b/g/n, men blot forbedre dem.

De første produkter baseret på 802.11v vil formentlig være klar allerede på tidspunktet for den endelige ratifikation af standarden.

"Det er vores mål at have en certificeringsplan parat når 802.11v ratificeres, hvilket vil betyde at de første produkter er kalr omkring det tidspunkt," lyder det fra Matthew Gast, der også er formand for Wi-Fi Alliancens Wireless Network Management task group.

Interesserede kan følge med i det løbende arbejde med 802.11v-specifikationen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere