Artikel top billede

Oracle lægger produkter op i Amazons sky

Oracle tilbyder nu flere af sine produkter gennem EC2 og lancerer samtidig en softwarepakke, der lader kunder lave krypterbar backup af databaser til Amazon Simple Storage Service.

Computerworld News Service: Oracle tilbyder nu sine produkter Database 11g, Fusion Middleware og Enterprise Manager gennem Amazon Web Services Elastic Compute Cloud (EC2), meddelte databaseleverandøren under starten af sin OpenWorld-konference i San Francisco.

Leverandøren lader kunder med eksisterende softwarelicenser bruge produkterne gennem EC2 uden ekstra omkostninger.

For at hjælpe kunder med at komme i gang med EC2, har Oracle udviklet et sæt Amazon Machine Images (AMI'er). Disse lader på få minutter brugere iværksætte nye virtuelle maskiner, der allerede har Database 11g, Fusion Middleware og Oracle Enterprise Linux installeret, udtaler virksomheden.

Oracle offentliggør samtidig produktet Secure Backup Cloud Module, som er en softwarepakke baseret på Oracle Secure Backup, og som lader kunder lave backup af databaser til Amazon Simple Storage Service. Disse backups kan krypteres, og modulet er integreret med Oracle Recovery Manager og Enterprise Manager.

Scenen gøres klar

Disse offentliggørelser er "et vigtigt tiltag for både Oracle og Amazon, som ændrer spillets gang," udtaler analytiker hos Forrester Research James Kobielus.

"Ved at tillade at database- og middleware-licenser - og data - flyttes til Amazons cloud uden at afkræve yderligere betaling gøres cloud-baseret hosting til et attraktivt alternativ for Oracles enorme globale kundebase.

"Vi må selvfølgelig stadig vente at se, hvordan Amazon vil afkræve betaling for at hoste Oracle-applikationer og databaser i EC2 eller for at lave backup af store mængder data til S3," siger han

Dog kan bekymringer om sikkerhed samt den faldende pris på skalerbare lokale storage-løsninger afholde nogle kunder fra at benytte sig af Amazons tjenester, ifølge James Kobielus.

Men med det sagt, så vil Oracles offentliggørelser sandsynligvis overordnet set påvirke markedet, idet "scenen gøres klar til yderligere virtualisering af alle ledende databaser og data warehousing-løsninger og storage-leverandørers produktsortimenter," siger han.

Andre cloud-platforme

"Indtil videre er Oracle den eneste af de ledende database- og data warehousing-leverandører, der har flyttet sin relationelle database til Amazon, så virksomheden kan ses som en frontløber, hvad det angår, siger James Kobielus.

Han tilføjer, at det er sandsynligt, at Oracle vil søge at understøtte andre cloud-platforme end Amazon i fremtiden.

Men andre leverandører, såsom IBM og Teradata, ønsker muligvis ikke at støtte deres kunder i at flytte deres databaseinstallationer til tredjepartstjenester og vil måske i stedet vælge at tilbyde deres egne hostede tjenester, ifølge Kobielus.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere