Artikel top billede

Den ukendte browser er din ven

De it-kriminelle har sigtekornet indstillet på de mest populære browsere, derfor kan en nichébrowser blive din ven i nøden. Det er dog ikke helt uden risiko at bruge en ukendt browser.

De fleste af verdens it-kriminelle drømmer om at finde et sikkerhedsbrist i Internet Explorer 7, der
bruges af knap halvdelen af verdens internetsurfere.

Derfor kan du med fordel vælge en mindre populær browser.

"Hackerne går efter sårbarheder i de browsere, hvor de får den bredeste angrebsflade. Det ultimative for dem er derfor at finde et hul i Internet Explorer 7, der er både let og effektivt at udnytte. De it-kriminelles interesse for populære browsere betyder, at et sikkerhedshul i en populær browser oftere vil blive opdaget end et hul i en af mindre populære browsere," siger sikkerhedsekspert Peter Kruse.

Opera er for kendt

Som hovedregel falder risikoen i takt med udbredelsen, men de fleste browsere er inkluderet i de standard værktøjskasser - toolkits - som de it-kriminelle bruger, når de forsøger at få adgang til din computer gennem browseren.

Selv den ikke særligt udbredte norske browser Opera, der i øjeblikket har en markedsandel på mindre end én procent af markedet er inkluderet i en del toolkits, oplyser Ulf Munkedal, der er sikkerhedsspecialist hos FortConsult,

"Alt andet lige vil Opera være mere sikker end de mest populære browser, men hvis du er virkelig paranoid skal vælge nogle af de helt obskure browsere på markedet, der har markedsandele på langt under under én procent" siger Ulf Munkedal.

Men der er også grund til at være på vagt, hvis du vælger en af nichébrowserne.

Opdager de it-kriminelle et hul i din nichébrowser kan du for alvor få problemer, fordi supporten er ringere end på de store browser, og du risikerer at skulle vente betydeligt længere på, at sikkerhedshullet bliver lukket, vurderer Ulf Munkedal.

Tilbage til hovedartiklen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere