Artikel top billede

Microsoft: Windows 7 alpha klar til at se dagens lys

Microsoft bekræftede i går, at virksomheden vil uddele preview-kopier af Windows 7 til alle deltagerne ved næste måneds Professional Developers Conference (PDC).

Computerworld News Service: I en meddelelse på PDC's hjemmeside siger Microsoft, at udviklere vil få en 'pre-beta' version af Windows 7, efterfølgeren til Windows Vista.

"Åbningstalere på konferencen vil være blandt de første til at modtage beta versionen af Windows 7," siger Microsoft i en meddelelse.

Steven Sinofsky, leder af Windows udviklingsafdeling, præsenterer sandsynligvis Windows 7 den 28. oktober under sin åbningstale, dagen efter konferencens begyndelse. Konferencen er åben indtil den 30. oktober.

Mike Swanson, fra PDC, sagde tidligere i denne uge, at alle deltagere ved konferencen vil modtage en 160Gb ekstern USB-harddisk, der indeholder alle præsenterede emner fra konferencen. Harddisken vil formentlig også indeholde den tidlige version af Windows 7.

Analytiker Mike Cherry udtalte i sidste uge, at han forventede frigivelse af Windows 7 kode ved enten PDC, eller Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) i november.

"Når så mange udviklere mødes samme sted, vil man have dem til at gå hjem med noget, de kan 'lege' med. Microsoft vil sandsynligvis gøre mere end blot fortælle om Windows 7," sagde Cherry for en uge siden.

I dag er han forsigtig optimistisk og tyder meddelelsen som et tegn på, at Microsoft er på vej med Windows 7.

"Hvis de ikke gjorde det nu, ville vi nok være nødt til at spørge os selv om de overhovedet kunne nå deres tidsplan. Men det faktum at Microsoft uddeler en alpha-version af Windows 7 betyder ikke nødvendigvis at operativsystemet vil udkomme i 2009.

Vi ved blot at de gør fremskridt, og at Microsoft i det mindste har udviklet noget der er overbevisende nok til at dele med andre. Men det næste spørgsmål er, hvor langt er de nået? Det spørgsmål får ikke svar på før folk starter deres alpha-versioner op," siger Cherry.

Microsoft har mere end et dusin Windows 7-specifikke sessioner på PDC dagsordenen, heriblandt titler som: "New APIs to Find, Visualize and Organize, Integrate with the Windows 7 Desktop Taskbar, og Best Practices for Developing for Windows Standard User."

Sinofsky er også på WinHEC dagsordnen hvor han vil levere den indledende tale 5. november. Microsoft har dog ikke officielt meddelt, om der vil blive uddelt Windows 7 alpha-versioner til deltagere ved denne konference.

Cherry forventer at WinHEC deltagerne får den samme version af Windows 7 som PDC deltagerne.

"De mennesker, der virkelig bør se på Windows 7 alpha, er i øjeblikket dem der venter længst på det, og det er det hardware-udviklerne," siger han.

Microsoft har tidligere sagt at virksomheden også ville søge beta-testere til Windows 7.

"Vores nuværende program opfordrer til at tilmelding som beta-tester skal ske igennem standard Microsoft procedure på http://connect.microsoft.com," siger Christina Storm i en Windows 7 blog tidligere på måneden.

Oversat af Jimmie Gustafsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere