EU-forslag halverer teleselskabers data-indtægter

De europæiske mobilselskaber kan se frem til en halvering af deres roaming-indtægter for data, hvis telekommissær Viviane Redings forslag om et prisloft på mobil datatrafik gennemføres.

Det er alt for dyrt at sende data fra en mobiltelefon i et EU-land til et andet.

Det mener i hvert fald EU's telekommissær Viviane Reding, som tidligere har tvunget prisen på taletid og sms ned.

I et nyt forslag er det datatrafikken, som hun vil have ned, og det kommer til at koste de europæiske teleselskaber.

Ifølge en analyse fra Computer Sweden mister teleselskaberne halvdelen af deres indtægter på roaming datatrafik, hvis EU-Parlamentet vedtager telekommissærens forslag.

I dag henter selskaberne 910 millioner kroner per kvartal, mens tallet ville være 455 millioner kroner med prisloftet.

"Generelt synes vi, at priserne på roaming er for høje, og vi vil se lavere priser, men vi synes, at branchen selv skal løse det her," siger kommunikationschef Niklas Henricson fra TeliaSoneras mobiltjenester til Computer Sweden.

EU's telekommissær Viviane Reding har dog flere gange givet udtryk for, at branchen ikke selv er i stand til at sætte skub i konkurrencen.

Og hun kan ikke forstå, hvorfor det er meget dyrere at bruge mobiltelefonen efter at have passeret en grænse.

"Det bør ikke være urimeligt meget dyrere at bruge mobiltelefonen i andre EU-lande end hjemme, uanset om det er til at tale, tekste eller surfe på nettet," udtalte telekommissæren forleden, da hun præsenterede forslaget.

Da hun præsenterede forslaget fremhævede hun mobilselskaber, der tog 120 kroner i afgift for at overføre en megabyte data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.