Svensk overvågningslov ændres efter hård kritik

Massivt folkeligt pres på Sveriges regeringsalliance får Riksdagen til at enes om 15 ændringer af omstridt overvågningslov.

Den svenske Riksdag enedes i går om en ny version af den omdiskuterede svenske overvågningslov, som sommeren igennem har sat landet på den anden ende på grund af vidtgående mulighed for overvågning af befolkningen.

Den nye version af loven er ændret på ikke mindre end 15 punkter efter sommerens massive kritik fra svenske borgerne, der frygter for deres retssikkerhed og privatliv på grund af FRA-loven.

Aftalen om en ny version af den omdiskuterede lov giver angiveligt svenskerne en bedre beskyttelse af den personlige integritet.

15 ændrings-punkter
Det sker gennem 15 ændringspunkter, som den svenske rigsdag torsdag blev enige om.

Spørgsmålet om den omdiskuterede overvågningslov har efter den massive folkelige debat truet den borgerlige alliance-regering i Rigsdagen.

Ændringerne betyder blandt andet, at der nu skal en dommerkendelse til, før borgere kan overvåges af den omdiskuterede myndighed Försvarets Radioanstalt.

Samtidig skal FRA kun have adgang til netop de trafiksignaler eller kabler, som en domstol bemyndiger.

Det tydeliggøres også i ændringerne, at FRA ikke må overvåge trafik, som har en svensker i den ene ende af linien. Det er dermed kun udenlandsk kommunikation, der passerer Sverige, som må aflyttes.

Ligeledes må indsamlet data ikke gemmes eller på andre måder aktiveres i mere end et år. Dermed skal også oplysninger til brug for statistik slettes, fremgår det af ændringerne.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.