Svensk overvågningslov ændres efter hård kritik

Massivt folkeligt pres på Sveriges regeringsalliance får Riksdagen til at enes om 15 ændringer af omstridt overvågningslov.

Den svenske Riksdag enedes i går om en ny version af den omdiskuterede svenske overvågningslov, som sommeren igennem har sat landet på den anden ende på grund af vidtgående mulighed for overvågning af befolkningen.

Den nye version af loven er ændret på ikke mindre end 15 punkter efter sommerens massive kritik fra svenske borgerne, der frygter for deres retssikkerhed og privatliv på grund af FRA-loven.

Aftalen om en ny version af den omdiskuterede lov giver angiveligt svenskerne en bedre beskyttelse af den personlige integritet.

15 ændrings-punkter
Det sker gennem 15 ændringspunkter, som den svenske rigsdag torsdag blev enige om.

Spørgsmålet om den omdiskuterede overvågningslov har efter den massive folkelige debat truet den borgerlige alliance-regering i Rigsdagen.

Ændringerne betyder blandt andet, at der nu skal en dommerkendelse til, før borgere kan overvåges af den omdiskuterede myndighed Försvarets Radioanstalt.

Samtidig skal FRA kun have adgang til netop de trafiksignaler eller kabler, som en domstol bemyndiger.

Det tydeliggøres også i ændringerne, at FRA ikke må overvåge trafik, som har en svensker i den ene ende af linien. Det er dermed kun udenlandsk kommunikation, der passerer Sverige, som må aflyttes.

Ligeledes må indsamlet data ikke gemmes eller på andre måder aktiveres i mere end et år. Dermed skal også oplysninger til brug for statistik slettes, fremgår det af ændringerne.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency.