Svensk overvågningslov ændres efter hård kritik

Massivt folkeligt pres på Sveriges regeringsalliance får Riksdagen til at enes om 15 ændringer af omstridt overvågningslov.

Den svenske Riksdag enedes i går om en ny version af den omdiskuterede svenske overvågningslov, som sommeren igennem har sat landet på den anden ende på grund af vidtgående mulighed for overvågning af befolkningen.

Den nye version af loven er ændret på ikke mindre end 15 punkter efter sommerens massive kritik fra svenske borgerne, der frygter for deres retssikkerhed og privatliv på grund af FRA-loven.

Aftalen om en ny version af den omdiskuterede lov giver angiveligt svenskerne en bedre beskyttelse af den personlige integritet.

15 ændrings-punkter
Det sker gennem 15 ændringspunkter, som den svenske rigsdag torsdag blev enige om.

Spørgsmålet om den omdiskuterede overvågningslov har efter den massive folkelige debat truet den borgerlige alliance-regering i Rigsdagen.

Ændringerne betyder blandt andet, at der nu skal en dommerkendelse til, før borgere kan overvåges af den omdiskuterede myndighed Försvarets Radioanstalt.

Samtidig skal FRA kun have adgang til netop de trafiksignaler eller kabler, som en domstol bemyndiger.

Det tydeliggøres også i ændringerne, at FRA ikke må overvåge trafik, som har en svensker i den ene ende af linien. Det er dermed kun udenlandsk kommunikation, der passerer Sverige, som må aflyttes.

Ligeledes må indsamlet data ikke gemmes eller på andre måder aktiveres i mere end et år. Dermed skal også oplysninger til brug for statistik slettes, fremgår det af ændringerne.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.