Artikel top billede

Novell: Netbaserede pc'er booster brugen af Linux

Den øgede efterspørgsel efter computere, der hviler tungt på deres net-opkobling, betyder mere forretning for Linux, lyder det fra Novell.

Computerworld News Service: "Folk er typisk ligeglade med hvilket styresystem, der er på deres netbook, for de køber den ikke for køre applikationspakker som Microsoft Office, men for at bruge nettet med en web-browser," siger Nat Friedman, CTO i Novell.

Netbooks er en ny kategori af computere, der er billige og udviklet til konstant internet-opkobling.

Novells SUSE Linux bliver allerede preloadet på bærbare computere fra producenter som Hewlett-Packard og Lenovo.

Novell forhandler i øjeblikket med Levono og HP om at begynde at tilbyde sin Linux-distribution på deres netbooks, siger Nat Friedman.

I juni meddelte Novell, at Micro-Star International i Taiwan skulle pre-installere SUSE Linux Enterprise 10 på selskabets netbook Wind.

De fleste af de billige netbook-computere kommer til at køre Linux for at undgå de høje omkostninger ved at bruge Windows, men også fordi de fleste har omkring to GB flash-storage, og så er Linux mere egnet, siger Nat Friedman.

Lettere software-installation

Et nøgleelelement i Novells server-strategi er et mål om at gøre installation af software lettere.

Det kan være krævende at installere styresystem og applikationer på en computer, og det kræver ofte hjælp fra eksperter, siger Nat Friedman.

"Det sænker salgscyklussen, for det bliver sværere at sælge, hvis installationen er en besværlig og langsommelig proces for kunden," tilføjer han.

I april præsenterede Novell et SUSE Appliance Program, der skal gøre uafhængige software-leverandører i stand til at udvikle systemer, der kombinerer deres applikationer med SUSE Linux Enterprise-platformen i en integreret pakke til slutbrugerne.

Her løftede Novell også sløret for en beta-version af SUSE Linux Enterprise JeOS, der er en minimeret version af SUSE Linux Enterprise-platformen, de uafhængige software-leverandører kan inkorporere i deres appliances .

Oversat af Mille Bindslev




IT-JOB

Netcompany A/S

Software Developer

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere