Artikel top billede

Sådan reducerer du dine it-omkostninger

It-Akademiet: I disse hårde økonomiske tider er mange it-afdelinger nødt til at spænde livremmen ind. Her er en liste med 20 forslag til, hvordan du kan skære ned på udgifterne.

1. Det mest åbenlyse sted at starte er medarbejderne. Analyseinstituttet Gartner vurderer, at 37 procent af et gennemsnitligt it-budget er sat af til personale, så her er der gode muligheder for at spare penge.

Gartner anbefaler en blanding af ansættelsesstop, reduktion eller afskaffelse af særlige bonusordninger og nedskæring på brugen af eksterne leverandører.

2. Gør organisationen fladere. I stedet for at have én person til at lede seks eller syv medarbejdere, kan det være en god ide at skære i mellemledelsen og lade it-chefer lede op til 20 mennesker.

En flad organisation sparer ikke bare penge, men kan også føre til højere effektivitet.

3. Gå over til delte tjenester. Det kan være en god ide at samle flere funktioner, for eksempel helpdesk, i én gruppe, der servicerer hele virksomheden.

4. Selvom det kræver, at du låner folk fra en anden del af virksomheden, kan det være en god idé at putte en økonomiansat ind i ledelsesteamet, så personen kan anlysere budgettet og komme med forslag til, hvordan omkostningerne kan reduceres.

5. Undlad at ignorere 'ukontrollerede' omkostninger, for eksempel printere eller strøm til datacentret.

6. Gå tilbage og tjek fakturaer for at sikre, at leverandørerne opkræver det, kontrakten siger.

7. Afskaf software og moduler, der ikke bruges.

8. Vær hårdere over for leverandører, når der skal forhandles kontrakter. Vær ikke bange for at skifte leverandør, eller hvert fald tage det første skridt og undersøge, hvad et skift ville koste.

9. Køb dig til styring af tele-udgifterne. Det kan godt betale sig.

10. Indfør en plan for køb af mobiltelefoner. Køb så en mobilløsning, der optimerer udgifterne. Det er billigere end at lade medarbejderne selv købe telefoner og abonnementer og udgiftsføre dem bagefter.

11. - 20. Oppetid, holdbarhed og meget mere

11. Hvis der er steder, hvor der ikke er behov for 99,999 procent oppetid, så nøjes med 99,9 procent. Det kan betyde besparelser i forhandlingerne med leverandøren.

12. Overvej at købe udstyr til videokonference i stedet for at leje hver gang.

13. Når det er muligt, så brug internettet som erstatning for dyre WAN-transfort-tjenester.

14. Udskyd overgangen til Vista. Hvis pc-hardwaren kan holde til et år mere, så lad den.

15. Brug masseprodukter hvor det er muligt, og gem godterne til tilfælde, hvis det kan betale sig at gøre en ekstra indsats.

16. Konsolider og virtualiser virksomhedens servere.

17. Reducer omkostningerne til storage via data de-dublication og andre metoder.

18. Brug bedre processer og politikker til at få mest muligt ud af eksisterende værktøjer.

19. Brug IP-telefoni og VoIP til at reducere omkostningerne til flytninger, annoncer og ændringer.

20. Indsaml ubrugte softwarelicenser og genbrug dem, når en nye medarbejder efterspørger det.

Oversat fra Computerworld News Service
af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere