Artikel top billede

DotDK får støtte fra folket i 'sort' undersøgelse

Domæneforeningen dotDK får i en internet-undersøgelse opbakning fra den danske befolkning. Resultaterne er dog ikke til at regne med, fastslår ekspert i målgruppeanalyser.

Den danske internet-befolkning giver ifølge en undersøgelse fra analysehuset Zapera næsten tommelfingeren opad til domæneforeningen dotDK, der forsøger at fravriste den nuværende administrator, DK Hostmaster, retten til at bestyre det danske .dk-domæne.

I Zapera-undersøgelsen har analysefirmaet blandt andet spurgt over 1.000 repræsentativt udvalgte danskere, om de anser dotDK's støtteforeninger, -virksomheder og organisationer for at være vigtige for det danske internetmiljø.

Undersøgelsen viser, at 11 af dotDK-støtterne bliver betegnet som vigtige af minimum 47 procent af den danske befolkning, der har svaret på spørgeskemaer over internettet. Det tal svarer til DK Hostmasters moderselskab, DIFO's, 11 medlemmer, der også betegnes som vigtige af 47 procent.

Omkring 25 procent eller flere har svaret 'ved ikke' til spørgsmålene om vigtigheden af støtteforeningerne.

I den virkelige verden mangler dotDK bare støtte fra et bredt udsnit af det danske internetmiljø for at kunne sætte sig på .dk-domænet fra 1. februar 2009.

Om dotDK har den støtte, er helt op til IT- og Telestyrelsen af afgøre.

Sort undersøgelse

Folkene i styrelsen behøver dog ikke skimte alt for meget til Zapera-undersøgelsen.

"Det er helt sort at spørge et bredt udsnit af befolkningen om, hvorvidt et firma er vigtigt for det danske internet-samfund. Det kan hr. og fru Hansen jo slet ikke forholde sig til. Den slags er forbeholdt eksperter," siger sociolog Christian Viktor Rasmussen, som har undervist i formidling på nettet og i målgruppeanalyser på IT-Universitetet i snart 10 år.

DIFO-medlemmer bakker op

Han giver udtryk for, at på trods af sin egen lange erfaring med it, så ville han ikke vide, hvad han selv skulle svare på spørgsmålene.

"Svarene er nok mere et udtryk for, om den enkelte respondent overhovedet kender firmaet eller ej," siger ITU-underviseren.

Kan ikke bruge undersøgelse

Christian Viktor Rasmussen er medforfatter til bogen Målgruppeanalyse, hvor der blandt bliver stillet skarpt på kvantitative undersøgelser.

Og han stiller sig meget kritisk over for, hvad dotDK egentlig kan bruge sin internet-undersøgelse til.

"Folk har det med at falde på halen over undersøgelser. Men resultaterne af sådan en undersøgelse er jo bare en hurtig måde at legitimere sin eksistensberettigelse, og dotDK kan ikke bevise noget som helst med den undersøgelse," forklarer Christian Viktor Rasmussen.

Bedre end forventet

DotDK-talsmand og CBS-professor Kim Viborg Andersen peger på, at undersøgelsen ikke er helt så vildledende.

"Alle kan jo fortolke en undersøgelse, som de vil. Og jeg anser resultaterne for at pege i den rigtige retning, når vi sammenligner os med DK Hostmaster," fortæller Kim Viborg Andersen om undersøgelsen.

Han peger desuden på, at dotDK og Zapera også har spurgt 384 DIFO-medlemmers menige medarbejdere, om de bakker op omkring dotDK.

Ifølge undersøgelsen ønsker 28 procent slet ikke at støtte dotDK, hvorimod 72 procent enten vil bakke op omkring dotDK eller er fløjtende ligeglade.

"Der er sprængstof i den undersøgelse, fordi vi har meget større opbakning hos DIFO-medlemmerne, end vi selv havde forventet," afslutter Kim Viborg Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere