Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Cat London/iStockphoto

Sådan gør Windows 7 dit liv lettere

Her er et overblik over 10 gode funktioner i Windows 7, der kan gøre dit arbejde som it-chef eller administrator lettere.

Computerworld News Service: Her får du en gennemgang af det, jeg mener har potentiale til at blive de 10 mest populære funktioner for it-professionelle i Windows 7.

1. Søg og du skal finde

For virksomhedsbrugere er en af de største forbedringer i Windows 7, at det bliver lettere at få adgang til oplysninger, uanset hvor de er gemt.

Styresystemet indeholder en samlet grænseflade til alle søgninger, hvor der vises søgeresultater fra forskellige placeringer i ét bekvemt vindue.

Brugeren får også mulighed for at søge uden for sin egen computer.

Der er flere gode funktioner, blandt andet en auto-preview via et enkelt klik, hvor man kan at søge i specifikke biblioteker med informationer og få integreret resultatvisning fra Sharepoints sider.

2. DirectAccess

Efter min ringe mening er det her en af de fedeste funktioner i Windows 7 med Windows Server 2008 R2.

Forestil dig fordelene ved at være forbundet til en VPN: Du har adgang virksomhedens netværk, fildeling, intranet, uproblematisk adgangs-godkendelse og så videre.

Forestil dig så, at du ikke behøver at skabe den dyre gigantiske tunnel, hvor igennem der er adgang til disse ressourcer.

Det er DirectAccess.

Det kræver, at du bruger Ipv6 og Ipsec - hvilket ikke er så lidt, selvom de allerede burde være på din radar.

Med DirectAccess får du i bund og grund en infrastruktur, der altid er styr på, så du som administrator kan sørge for, at opdateringer sendes ud, at virksomhedspolitikken overholdes, og at dine maskiner er godkendte alle steder hele tiden.

3. BranchCache

BranchCache udvider nogle af de forbedringer, der fulgte med Windows Server 2003 R2 og Windows Server 2008, ved at cache downloadede informationer fra internet og intranet på et afdelingskontor første gang, der anmodes om dem.

Eftersom afdelingskontorer ofte kører med internet-links med lavere hastighed, forbedres brugerens produktivitet efterhånden som dagen skrider frem, fordi der kommer flere og flere filer i cachen.

I en demo blev et dokument downloadet via en 512 KB-forbindelse på 30 til 45 sekunder.

Men efter cachen skete overførslen næsten øjeblikkeligt, hvis en anden bruger på samme side forsøgte at hente de samme oplysninger.

BranchCache fungerer ikke kun med en filialserver, men også på peer-to-peer-basis blandt Windows 7-klienter på samme sted.

De bedste funktioner 4 - 7

4. BitLocker to Go

Hvor mange USB thumb-drev tror du, der findes inden for din virksomheds fire vægge? Jeg driver en lille virksomhed, og jeg er ret sikker på, at der er over 100! Og jeg kan ærlig talt ikke huske, hvilke oplysninger, der ligger hvor, eller om jeg har mistet en på et eller andet tidspunkt.

Tænk på, hvor stor en sikkerhedsrisiko denne lille bitte enhed udgør.

Med BitLocker to Go kan du som administrator fastlægge politikker, der kræver, at flytbare drev krypteres, før man får skriveadgang til dem.

På den måde er de beskyttet fra starten, og risikoen for datatab eller tyveri mindskes.

Krypteringsprocessen tager i de fleste tilfælde under et minut. Brugere kan alarmeres automatisk, hvis de forsøger at tilslutte et ikke-krypteret drev.

5. AppLocker

Du kan måske huske politikkerne for softwarebegrænsning i XP - en velment, men klodset hjælp til administratorer, så de kunne forhindre bestemte binære filer i at køre på netværket.

AppLocker er præcis det, navnet antyder: en virksomhedspolitik-baseret metode til at identificere applikationer, der har tilladelse til at køre på virksomhedens infrastruktur.

Du kan filtrere efter udgiver, som identificerer et programs digitale signatur - en meget lettere og mere troværdig metoden end en checksum eller et binært filnavn.

6. DNSSEC Support

Mange sikkerhedseksperter har klaget over, at det næste store problem for internettet er den medfødte usikkerhed i Domain Name System - DNS.

Men nu kommer DNSSEC til undsætning som et sæt forlængelser af DNS med det formål at forhindre tyveri af adresseoplysninger.

Windows 7 kommer med DNSSEC-support.

7. VHD Boot

VHD Boot er endnu en eponym funktion, der bruger en virtualiseret desktop-infrastruktur og har til formål at sikre billedkonsistens blandt klient-computere.

Hvis du har et miljø med stærk politik-konfiguration, mappeomdirigering, roaming-profiler og så videre, kan du med lethed boote fra et virtuelt billede.

De bedste funktioner 8 - 10

8. Windows Troubleshooting Platform

Windows Troubleshooting Platform er en ny tilgang til løsning af slutbrugerproblemer via troubleshooting-pakker, der håndtere problemer og kan bruges på pc'er i hele miljøet til at rette disse problemer.

Derudover giver Windows Troubleshooting Toolkit administratorer mulighed for at lave egne troubleshooting-pakker, når de finder problemer inden for deres egen infrastruktur.

Der er også en ny Problem Steps Recorder, der giver slutbrugeren mulighed for at registrere de handlinger, der fører til et problem, gemme handlingne i automatisk genererede screen shots og maile det til en administrator eller helpdeks-medarbejder for at få hjælp til at løse problemet.

9. Windows PowerShell Integrated Scripting Environment

På grund af PowerShells popularitet har Microsoft indført en grafisk grænseflade til PowerShell i Windows 7, der gør det meget nemt at lære scriptingsproget og bruge det i et farvekodet og letlæseligt miljø.

Udvikling, debugging og kørsel af scripts i dette nye miljø er meget nemmere end den tidligere én kommando ad gangen-metode.

10. PowerShell Remoting

En anden ny del af PowerShell er support på den WS-Mangement-protokol, der giver brugeren mulighed for at køre kommandoer på klient-pc'er fra en ekstern placering.

Du kan bruge denne funktion på en til en-basis, for eksempel til specifikke anmodninger som svar på helpdesk-opkald, eller du kan sprede dig med en til mange-remoting og køre cmdlets på flere pc'er fra Windows PowerShell Integrated Scripting Environment.

Jonathan Hassel er forfatter, konsulent og foredragsholder om en række forskellige it-emner. Han har blandt andet udgivet RADIUS, Hardening Windows, Unsing Windows Small Business Server 2003 og Learning Windows Server 2003.

Hans arbejde dukker regelmæssigt op i fagblade som Windows IT Pro magazine, PC Pro og TechNet Magazine.

Han holder også foredrag over hele verden om alt fra networking og sikkerhed til Windows-administration.

Han arbejder i øjeblikket som redaktør hos Apress, et forlag med speciale i bøger til programmører og it-professionelle.

Oversat af Mille Bindslev



Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere