Der er ikke lagt op til prikkerunde, men til massefyring hos Motorola i Aalborg.

Usikker fremtid for fyringstruede Motorola-ansatte

De 265 fyringstruede mobiludviklere i Motorolas afdeling i Aalborg skal håbe på, at en stor telespiller køber dem. Men udsigterne er alt andet end lovende.

Om fire uger er det afgjort, om de fyringstruede ingeniører i Motorolas udviklingsafdeling i Aalborg skal fortsætte med at udvikle telefoner, eller om de skal en tur forbi arbejdsformidlingen.

Fire uger er den tid, som den danske Motorola-direktør, Bo Waasberg, har fået til at finde enten en løsning på moderkoncernens sparekrav eller lukke afdelingen i Aalborg.

Det sidste synes mest sandsynligt.

Medarbejderne blev nemlig orienteret i sidste uge, og den slags plejer at varsle ubehageligheder.

Hvis afdelingen lukker, vil det være et stort tab for hele den nordjyske region, vurderer Bent Dalum, lektor og institutleder for erhvervsstudierne på Aalborg Universitet.

"265 højtlønnede ingeniører uden arbejde er slemt nok. Men psykologien i det og den almindelige tiltrækningskraft for regionen vil lide. Det er et slag for det nordjyske renomme. Og det er ikke rart. "

Kraftig overlevelsesevne
Historien har dog vist, at regionens udviklerkræfter har en kraftig overlevelsesevne.

"Men det har tidligere drejet sig om teams på 30-40 mand. Det her er et meget stort team, der har holdt sammen gennem årene. Lykken vil være, hvis en af de store slår til og overtager dem. Men det kræver en stor spiller," siger Bent Dalum.

Han peger på, at de største er Nokia, Samsung og LG.

"De to koreanske virksomheder er gode bud. Det er Sydkorea der virkelig hamrer igennem med Samsung og LG," siger han.

Derimod skal aalborgenserne ikke sætte næsen op efter hjælp fra den opgående sols rige, Japan, vurderer Bent Dalum.

"Undtaget Sonys halvdel af SonyEricsson er resten af de japanske spillere ikke stærke på dette område, selvom de var blandt de første i verden til at indføre 3G. Deres terminaler som Panasonic og Mitsubishi er ikke kommet ud over rampen, heller ikke infrastrukturen," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.