Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Desperat Yahoo til Microsoft: Køb os!

Efter en indædt modstand mod Microsoft-opkøb, er Yahoo-stifter Jerry Yang nu desperat for at få en aftale i hus.

Yahoos stifter Jerry Yang har et nyt budskab til Microsofts administrerende direktør, Steve Ballmer:

"Microsoft bør købe Yahoo".

Nu behøver Ballmer blot at tage imod tilbuddet, så Yahoo kan sætte sig ved ved forhandlingsbordet.

"Jeg mener, at det bedste for Microsoft er at købe Yahoo," siger Jerry Yang til konferensen Web 2.0 i San Francisco.

Adspurgt om Yahoos pris ligger på samme niveau som i maj, svarer han nej.

"Prisen skal være den rette, uanset hvad den bliver".

Desperat

Jerry Yangs ord viser, at det er desperate tider for den mindre konkurrent. For Yahoo er på vej i en ny sparerunde, hvor 10 procent af personalet skal skæres væk, skriver IDG News.

Yahoo halter langt bagefter de sociale netværk og forsøger derfor at imitere Facebook og Myspace.

For et år siden lå aktien på 27 dollar. I dag ligger Yahoos aktiekurs på knap 14 dollar. Der er efterhånden ingen tvivl om, at et Microsofts bud på 33 dollar i sin tid var ret attraktiv.

I tre måneder mellem februar og maj forsøgte Microsoft-bossen Steve Ballmer at få gennemført købet af Yahoo, men blev på det kraftigste modarbejdet Jerry Yang.

I stedet fortalte han News Corp., at Yahoo skulle fusionere med Myspace, og han mødtes med Time Warner for at diskutere en fusion med AOL.

Jerry Yang oprettede et aktieprogram for de ansatte, der nærmest kan beskrives som en giftpille i forsøget på at slippe for et Microsoft-opkøb.

Desuden har Yahoo-stifteren forsøgt at etablere et partnerskab med Google.

Monopolkonsekvenser

Men efter et langt forhandlingsforløb og juridisk gennemgang af aftalen droppede Google det planlagte samarbejde med Yahoo tirsdag for anden gang. Aflysning af samarbejdsaftalen var ventet på grund af konkurrenceregler.

Yahoo og Google udskød frivilligt at iværksætte aftalen indtil først i oktober for at give det amerikanske justitsministerium en chance for at granske aftalens potentielle monopolkonsekvenser.

Aftalen, der blev underskrevet i juni, ville have placeret Googles annoncer på Yahoo, og overskuddet ville blive delt mellem de to konkurrenter og partnere.

Yangs modstand har sørget for at afskaffe alle alternative løsninger. Samtidig siger han til konferencen, at Microsoft ikke længere var interesseret i at købe Yahoo. Jerry Yang mener heller ikke, at han har forsøgt at sabotere Microsofts opkøbsforsøg.

I stedet melder han ud, at Microsoft bakkede ud, mens Yahoo var villige til at fortsætte forhandlingerne.

Jerry Yang nævner også, at han er skuffet over, at det ikke lykkedes myndighederne at gennemføre en korrekt granskning af sagen med Google. Samtidig beklager han, at Google har trukket sig tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere