Artikel top billede

Et samarbejde om søgning var det eneste, som Microsofts topchef, Steve Ballmer, åbnede op for ved gårsdagens aktionærmøde i Microsoft. (Foto: Daniel Sheehan)

Ballmer banker igen Yahoo-aktien ned

Med en tale sendte Microsoft-topchefen Steve Ballmer i går Yahoo-aktien ned med 21 procent.

Microsoft er ikke i dialog med Yahoo. Det meddelte Steve Ballmer i går de fremmødte til Microsofts årlige aktionærmøde. Og kort tid efter kom reaktionen på den amerikanske teknologibørs, Nasdaq.

Ifølge Wall Street Journal sendte beskeden i går Yahoo-aktien ud i et grimt fald. Således faldt aktien fra en kurs på 68 kroner til 54 kroner. Det var et fald på hele 21 procent.

"Det kunne være interessant at undersøge et søgesamarbejde med Yahoo," fortalte Steve Ballmer, inden han hamrede et par søm i Yahoos salgskiste med beskeden om, at der ikke er nogen forhandlinger i gang.

Værdien af samtlige Yahoo-aktier er nu 77 milliarder kroner. Tidligere på året tilbød Microsoft 265 milliarder kroner for at overtage selskabet, men dengang afviste aktionærerne i Yahoo at sælge.

Den skrantende kurs hos Yahoo fik forleden en af stifterne af virksomheden, Jerry Yang, til at forlade sin post som øverste chef i Yahoo.

Efter at have afvist Microsoft fik piben pludselig en anden lyd hos firmaet, da en aftale med Google røg i vasken. Yahoo var pludselig meget interesserede i en aftale, men Steve Ballmer afviste og fortalte, at Microsoft var kommet videre.

Dermed endte verdens tidligere søgeflagskib i et gevaldigt uvejr, og i øjeblikket har virksomheden svært ved at finde en havn, hvor aktierne kan lastes sikkert i land.

I det seneste hele regnskabsår, 2007, præsenterede Yahoo et overskud på næsten fire milliarder kroner. Det var mere end en halv milliard dårligere end året før.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere