Artikel top billede

Sådan bliver de bedste it-arbejdspladser målt

Der ligger et stort analysearbejde bag kåringen af Danmarks bedste it-arbejdspladser. Læs her om metoden og processen.

Kortlægningen af Danmarks bedste it-arbejdspladser 2008, der kåres i aften, er gennemført af Great Place to Work Institute Danmark i perioden januar til september 2008. Metoden og modellen er udviklet af Great Place to Work Institute i San Francisco, USA.

Ifølge modellen er en god arbejdsplads et sted, hvor du har tillid til de mennesker, du arbejder for, er stolt af det arbejde, du udfører og føler fællesskab med dine kolleger.
Modellen har fem dimensioner, og de betragtes alle som afgørende for at skabe en god arbejdsplads.

Troværdighed er udtryk for medarbejderens opfattelse af ledelsens evne til at kommunikere samt den ledelsesmæssige kompetence og integritet.

Respekt viser, i hvilken grad medarbejderen oplever opbakning, samarbejde og omsorg gennem ledelsens handlinger.

Retfærdighed omfatter rimelighed, upartiskhed og lighed, som medarbejderne oplever det på arbejdspladsen.
Stolthed forstået som den følelse, medarbejderen har i forhold til sit job, det team eller den arbejdsgruppe, medarbejderen er del af og til arbejdspladsen i al almindelighed.

Fællesskab har at gøre med graden af imødekommenhed, det kammeratskab og den venlighed, der præger atmosfæren på arbejdspladsen.

Deltagerne

Alle danske it-arbejdspladser har mulighed for at deltage i kortlægningen. I år deltog 27 virksomheder, heraf 5 med færre end 50 medarbejdere.

Spørgeskemaundersøgelsen

Alle medarbejdere på arbejdspladser med under 250 ansatte har modta-get et spørgeskema med 58 spørgsmål, og på arbejdspladser med mere end 250 ansatte modtager op til 400 tilfældigt udvalgte medarbejdere et spørgeskema, som Great Place to Work Institute Danmark behandler.

Evaluering af organisationskulturen

Virksomhederne har desuden udfyldt en såkaldt kulturprofil, der skal kortlægge en række faktuelle data om arbejdspladsen. Det er blandt andet demografiske data om medarbejderne, spørgsmål om specifikke personalegoder eller politikker og andre personaleforhold.

Samtidig stilles en række spørgsmål om intern kommunikation, læring, belønningssystemer, medarbejderindflydelse og socialt liv, som skal give indblik i særlige kendetegn ved arbejdspladsens arbejdskultur, filosofi og værdigrundlag.

Deltagerne i konkurrencen om kåring som it-branchens bedste arbejdspladser 'small' udfylder dog ikke en kulturprofil. Deres placering på listen er udelukkende baseret på medarbejdernes besvarelse af spørgeskemaet.

Score

Virksomhederne evalueres i forhold til en skala, hvor der maksimalt kan opnås 180 point. 120 point kan opnås for det samlede resultat af medarbejdernes besvarelse, og de sidste 60 point kan opnås på baggrund af Great Place to Work Institutes evaluering af arbejdspladsernes politikker, procedurer og kultur baseret på besvarelsen af kulturprofilen. Den totale score for hver arbejdsplads afgør arbejdspladsens placering på listen.

Stjernesystemet

Firmaerne får tildelt stjerner i forhold til arbejdspladsens score på de fem dimensioner i modellen. Både medarbejdernes og instituttets vurderinger indgår i antallet af stjerner, der også afspejler de indbyrdes placeringer mellem virksomhederne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?