Artikel top billede

Millionunderskud tvinger ikke Giritech i knæ

Salget er ikke gået som forventet hos det unge sikkerhedsfirma Giritech. Men direktøren er fortrøstningsfuld.

Millionunderskud flere år i træk hos it-virksomheden Giritech har været en nødvendig investering, mener den højt profilerede direktør, René Stockner, der har en fortid som Navision-topchef hos Microsoft.

Sikkerheds-teknologifirmet har øget underskuddet i løbet af 2006, og det samlede underskud ligger nu på 16,3 millioner kroner.

Uden drama forlod René Stockner Microsoft i 2004 for at arbejde med det, han har en forkærlgihed for, nemlig entreprenørrollen.

Da han fik muligheden for at bygge en forretning op fra grunden, hvor produktet er en patenteret teknologi til sikker kommunikation over internettet, slog han til med det samme.

Nye forretningsområder

Med sin erfaring inden for salg og oprettelse af nye forretningsområder i kufferten skulle René Stockner føre Giritech ud i den store verden.

Eventyret burde for længst have nået til det punkt, hvor den fattige pige får sin prins, men vejen til prinsen - i dette tilfælde salget - har ikke været uden forhindringer, for René Stockner erkender, at salget ikke er gået som forventet.

Men det afholder ham ikke at have en stærk tro på, at virksomheden inden for tre til fem år vil være en kæmpe succes. Og han bekymrer sig heller ikke om, investorerne vil lukke kassen i.

Ifølge René Stockner har de tiltro nok til produktet til, at de vil blive ved at pumpe kapital ind.

Udfordringer

René Stockner, der var globalt produktansvarlig for Navision-systemet, havde en lovende karriere hos Microsoft.

Han forklarer, at skiftet fra et af verdens rigeste selskaber til et lille firma, der endnu er afhængig af venturepenge, opstod i kølvandet af Microsofts opkøb af Navision.

"Jeg følte, at jeg havde gjort mit arbejde færdigt ved at etablere Navision på det amerikanske marked. Der var udfordringer, og jeg påtog mig entreprenørrollen, som jeg trives godt med," siger han.

Ingen udfordringer

"Da jeg så følte, at der ikke var udfordringer for mig længere, så jeg på, hvad der gav mig arbejdsmæssig glæde. Jeg ville gøre det, jeg brænder for," fortæller Giritech-direktøren, der sagde farvel efter 17 år på Navision-fronten.

Rene Stockner er uddannet civilingeniør og har en ph.d. i databasesystemer. Han fik en del tilbud, men de passede ikke ind i det billede, han havde i tankerne.

Ifølge René Stockner er Giritech-ledelsen professionel, produktet unikt, og kunderne entusiastiske. Samtidig har firmaet Vækstfonden og Nordic Venture Partners i ryggen.

"Min entreprenør-ånd passer godt sammen med Giritech-teamet," siger han.

Salgsprocessen hos Giritech har været hård, men i løbet af to år har virksomheden firedoblet antallet af kunderne fra 150 til 600. Halvdelen befinder sig inden for de danske landegrænser.

Udover Danmark og Sverige kommer kunderne fra Baltikum, England, USA og landene på den Ibiriske halvø.

Hård salgsprocess

Firmaets potentielle kunder er alle virksomheder, som har brug for fleksibel adgang til systemerne. Blandt de firmaer, som allerede har meldt sig i kundeporteføljen, er især danske og svenske kommuner.

Desuden har René Stockner planer om at udvide forretningen på det engelske og norske marked. Fokus er på nærmarkederne, men det amerikanske marked tiltrækker, og derfor har René Stockner det ene ben i Danmark og det andet i USA.

Først når Giritech har fået godt tag i det amerikanske, vil han ansætte en direktør på den anden side af Atlanten.

"Vi er villige til at bruge lang tid på det, men det er en lang proces," fortæller han.

Forventer flere ordrer

For nylig fik sikkerhedsfirmaet ordren, der skal øge sikkerheden af datahåndtering i det amerikanske finanstilsyn.

Aftalen med US Securities and Exchange Commision, SEC, gør Giritech til leverandør af fjernopkobling til stationære pc'er eller Citrix Servere for over 1.500 regeringsansatte.

René Stockner, forudser, at ordren kan føre flere med sig i den amerikanske offentlige administration.

Systemet hedder G/On og udgør, ifølge René Stockner, en forenkling af teknologien for fjernopkobling, der øger sikkerheden, giver bedre fleksibilitet og mobilitet. Samtidig reducerer teknologien omkostningerne, fordi systemet er en samlet pakke.

"Mange virksomheder er handlingslammede på grund af komplekse infrastrukturer, for det kan tage måneder at lave ændringer, og det er dyrt. Det forsøger vi at gøre op med," siger direktøren.

Giritech har cirka 15 ansatte. Halvdelen er salgspersonale, mens resten er beskæftiget med udviklingen af firmaets teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere