Nokia vil gøre e-mail på mobilen lettere

Nokias nye Messaging-platform vil gøre e-mail på mobilen interessant for masserne, mener det finske selskab.

Computerworld News Service: Nokia offentliggjorde i tirsdags ved virksomhedens konference i Barcelona, Nokia World 08, flere detaljer om den kommende Messaging-platform, der vil gøre det nemmere at bruge mobil e-mail og instant messaging (IM) i virksomhedens telefoner.

"Det grundlæggende løfte til forbrugeren er, at hvis man køber en Nokia-enhed, vil vi hos Nokia sørge for, at man vil være i stand til mobilt at bruge den e-mailkonto eller instant messaging-konto, som man nu end har," oplyser lederen for salg af software og tjenester hos Nokia, Tom Farrell.

Nokias platform understøtter eksempelvis Yahoo Mail og Messenger, Windows Live Hotmail, Gmail, Google Talk og AOL Mail samt e-mail-applikationer fra diverse internetudbydere.

Nokia ser dette som et massemarked, og målet er at nå det punkt, hvor e-mail og instant messaging er så udbredt og let at bruge som sms er det i dag, fortæller Farrell.

"E-mail på mobilen har indtil videre været en niche-ting, som, hvis man tænker over det, kun meget få har haft, og vi vil have hundredvis af millioner til at bruge det," siger Farrell.

Tjenesten vil blive lanceret i løbet af første kvartal næste år på otte markeder: Singapore, Australien, Venezuela, Storbritannien, Finland, Nederlandene, Tyskland og Spanien. I løbet af resten af 2009 vil flere markeder komme til.

USA står på Nokias liste, men der er endnu ikke fastsat en lanceringsdato ifølge Farrell.

Nokia Messaging bliver først tilgængelig på Nokia 60-serien. Instant messaging og understøttelse af Series 40 vil blive tilgængelig i andet halvår af 2009.

Internettet bliver mobilt
Nokia offentliggjorde også Mail on Ovi, en e-mail-tjeneste til mobiltelefoner og PC'er. Nokia Messaging vil hovedsagligt blive brugt i de udviklede lande, hvor brugere allerede har en e-mail-adresse, og Mail on Ovi er fokuseret mere mod de fremkommende markeder, fortæller Farrell.

"Der er mange, mange forbrugere, som vil gå på internettet for første gang ved hjælp af en Nokia-enhed, og vi ønsker at give disse mennesker mulighed for at deltage i og slutte sig til den digitale økonomi på en måde," siger Farrell.

"Beta-versionen af Mail on Ovi bliver rullet ud globalt i denne måned på 12 sprog - heriblandt engelsk, spansk, portugisisk, fransk, tysk, hindi, bengalsk, filippinsk, indonesisk bahasa og malaysisk bahasa - som alle på nuværende tidspunkt også er tilgængelige på Nokia 40-serien.

Web-versionen vil blive lanceret i februar.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Seneste artiklerRSS
15:22
14:40
14:00
13:40
13:06
12:55
12:04
11:04

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Premium
Tung Atea-dominans på hardware-markedet helt ok, mener SKI: "Hvis en virksomhed vokser sig stor, er det typisk også fordi, den gør et eller andet rigtigt. Der er ikke noget i vejen med at være dominerende"
Der er glimrende konkurrence på markedet for det offentliges hardware-indkøb, selv om Atea lander de fleste ordrer, mener SKI. "Det er min opfattelse, at der er en glimrende og benhård konkurrence på hardwaremarkedet. Det er ikke nemt at være aktør på det marked," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.
Computerworld
Kæmpe-cyberangreb afsløret: Millioner af computere hacket - pilen peger (igen) mod Rusland
Pilen peger entydigt mod Rusland, mener USA og Storbritannien. Se stor advisory om angrebet, der har inficeret millioner af routere, switche og lignende i virksomheder og myndigheder.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.