Nokia vil gøre e-mail på mobilen lettere

Nokias nye Messaging-platform vil gøre e-mail på mobilen interessant for masserne, mener det finske selskab.

Computerworld News Service: Nokia offentliggjorde i tirsdags ved virksomhedens konference i Barcelona, Nokia World 08, flere detaljer om den kommende Messaging-platform, der vil gøre det nemmere at bruge mobil e-mail og instant messaging (IM) i virksomhedens telefoner.

"Det grundlæggende løfte til forbrugeren er, at hvis man køber en Nokia-enhed, vil vi hos Nokia sørge for, at man vil være i stand til mobilt at bruge den e-mailkonto eller instant messaging-konto, som man nu end har," oplyser lederen for salg af software og tjenester hos Nokia, Tom Farrell.

Nokias platform understøtter eksempelvis Yahoo Mail og Messenger, Windows Live Hotmail, Gmail, Google Talk og AOL Mail samt e-mail-applikationer fra diverse internetudbydere.

Nokia ser dette som et massemarked, og målet er at nå det punkt, hvor e-mail og instant messaging er så udbredt og let at bruge som sms er det i dag, fortæller Farrell.

"E-mail på mobilen har indtil videre været en niche-ting, som, hvis man tænker over det, kun meget få har haft, og vi vil have hundredvis af millioner til at bruge det," siger Farrell.

Tjenesten vil blive lanceret i løbet af første kvartal næste år på otte markeder: Singapore, Australien, Venezuela, Storbritannien, Finland, Nederlandene, Tyskland og Spanien. I løbet af resten af 2009 vil flere markeder komme til.

USA står på Nokias liste, men der er endnu ikke fastsat en lanceringsdato ifølge Farrell.

Nokia Messaging bliver først tilgængelig på Nokia 60-serien. Instant messaging og understøttelse af Series 40 vil blive tilgængelig i andet halvår af 2009.

Internettet bliver mobilt
Nokia offentliggjorde også Mail on Ovi, en e-mail-tjeneste til mobiltelefoner og PC'er. Nokia Messaging vil hovedsagligt blive brugt i de udviklede lande, hvor brugere allerede har en e-mail-adresse, og Mail on Ovi er fokuseret mere mod de fremkommende markeder, fortæller Farrell.

"Der er mange, mange forbrugere, som vil gå på internettet for første gang ved hjælp af en Nokia-enhed, og vi ønsker at give disse mennesker mulighed for at deltage i og slutte sig til den digitale økonomi på en måde," siger Farrell.

"Beta-versionen af Mail on Ovi bliver rullet ud globalt i denne måned på 12 sprog - heriblandt engelsk, spansk, portugisisk, fransk, tysk, hindi, bengalsk, filippinsk, indonesisk bahasa og malaysisk bahasa - som alle på nuværende tidspunkt også er tilgængelige på Nokia 40-serien.

Web-versionen vil blive lanceret i februar.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.