Nokia vil gøre e-mail på mobilen lettere

Nokias nye Messaging-platform vil gøre e-mail på mobilen interessant for masserne, mener det finske selskab.

Computerworld News Service: Nokia offentliggjorde i tirsdags ved virksomhedens konference i Barcelona, Nokia World 08, flere detaljer om den kommende Messaging-platform, der vil gøre det nemmere at bruge mobil e-mail og instant messaging (IM) i virksomhedens telefoner.

"Det grundlæggende løfte til forbrugeren er, at hvis man køber en Nokia-enhed, vil vi hos Nokia sørge for, at man vil være i stand til mobilt at bruge den e-mailkonto eller instant messaging-konto, som man nu end har," oplyser lederen for salg af software og tjenester hos Nokia, Tom Farrell.

Nokias platform understøtter eksempelvis Yahoo Mail og Messenger, Windows Live Hotmail, Gmail, Google Talk og AOL Mail samt e-mail-applikationer fra diverse internetudbydere.

Nokia ser dette som et massemarked, og målet er at nå det punkt, hvor e-mail og instant messaging er så udbredt og let at bruge som sms er det i dag, fortæller Farrell.

"E-mail på mobilen har indtil videre været en niche-ting, som, hvis man tænker over det, kun meget få har haft, og vi vil have hundredvis af millioner til at bruge det," siger Farrell.

Tjenesten vil blive lanceret i løbet af første kvartal næste år på otte markeder: Singapore, Australien, Venezuela, Storbritannien, Finland, Nederlandene, Tyskland og Spanien. I løbet af resten af 2009 vil flere markeder komme til.

USA står på Nokias liste, men der er endnu ikke fastsat en lanceringsdato ifølge Farrell.

Nokia Messaging bliver først tilgængelig på Nokia 60-serien. Instant messaging og understøttelse af Series 40 vil blive tilgængelig i andet halvår af 2009.

Internettet bliver mobilt
Nokia offentliggjorde også Mail on Ovi, en e-mail-tjeneste til mobiltelefoner og PC'er. Nokia Messaging vil hovedsagligt blive brugt i de udviklede lande, hvor brugere allerede har en e-mail-adresse, og Mail on Ovi er fokuseret mere mod de fremkommende markeder, fortæller Farrell.

"Der er mange, mange forbrugere, som vil gå på internettet for første gang ved hjælp af en Nokia-enhed, og vi ønsker at give disse mennesker mulighed for at deltage i og slutte sig til den digitale økonomi på en måde," siger Farrell.

"Beta-versionen af Mail on Ovi bliver rullet ud globalt i denne måned på 12 sprog - heriblandt engelsk, spansk, portugisisk, fransk, tysk, hindi, bengalsk, filippinsk, indonesisk bahasa og malaysisk bahasa - som alle på nuværende tidspunkt også er tilgængelige på Nokia 40-serien.

Web-versionen vil blive lanceret i februar.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
IBM nægter at overtage overenskomstforpligtelser for outsourcede KMD-medarbejdere
Interview: IBM afviser at overtage overenskomstforpligtelserne for selskabets nye ansatte fra KMD og Tech Mahindra. Tirsdag mødes IBM med it-fagforbundene for at diskutere fremtiden for de outsourcede medarbejdere. "Vi efterlader ikke nogen på perronen," er meldingen fra HK Privat.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Gartners anbefalinger til at højne din virksomheds it-sikkerhed
Du har en strategi om at sikre din virksomheds data - og i den kæde kan medarbejderne udgøre det svage led. Men der er mange ting, du kan gøre. Læs dette whitepaper fra Gartner, som giver dig netop de råd, du måske står og mangler. Du kan også se, hvilke løsninger Gartner anbefaler til at højne it-sikkerheden.