Nokia vil gøre e-mail på mobilen lettere

Nokias nye Messaging-platform vil gøre e-mail på mobilen interessant for masserne, mener det finske selskab.

Computerworld News Service: Nokia offentliggjorde i tirsdags ved virksomhedens konference i Barcelona, Nokia World 08, flere detaljer om den kommende Messaging-platform, der vil gøre det nemmere at bruge mobil e-mail og instant messaging (IM) i virksomhedens telefoner.

"Det grundlæggende løfte til forbrugeren er, at hvis man køber en Nokia-enhed, vil vi hos Nokia sørge for, at man vil være i stand til mobilt at bruge den e-mailkonto eller instant messaging-konto, som man nu end har," oplyser lederen for salg af software og tjenester hos Nokia, Tom Farrell.

Nokias platform understøtter eksempelvis Yahoo Mail og Messenger, Windows Live Hotmail, Gmail, Google Talk og AOL Mail samt e-mail-applikationer fra diverse internetudbydere.

Nokia ser dette som et massemarked, og målet er at nå det punkt, hvor e-mail og instant messaging er så udbredt og let at bruge som sms er det i dag, fortæller Farrell.

"E-mail på mobilen har indtil videre været en niche-ting, som, hvis man tænker over det, kun meget få har haft, og vi vil have hundredvis af millioner til at bruge det," siger Farrell.

Tjenesten vil blive lanceret i løbet af første kvartal næste år på otte markeder: Singapore, Australien, Venezuela, Storbritannien, Finland, Nederlandene, Tyskland og Spanien. I løbet af resten af 2009 vil flere markeder komme til.

USA står på Nokias liste, men der er endnu ikke fastsat en lanceringsdato ifølge Farrell.

Nokia Messaging bliver først tilgængelig på Nokia 60-serien. Instant messaging og understøttelse af Series 40 vil blive tilgængelig i andet halvår af 2009.

Internettet bliver mobilt
Nokia offentliggjorde også Mail on Ovi, en e-mail-tjeneste til mobiltelefoner og PC'er. Nokia Messaging vil hovedsagligt blive brugt i de udviklede lande, hvor brugere allerede har en e-mail-adresse, og Mail on Ovi er fokuseret mere mod de fremkommende markeder, fortæller Farrell.

"Der er mange, mange forbrugere, som vil gå på internettet for første gang ved hjælp af en Nokia-enhed, og vi ønsker at give disse mennesker mulighed for at deltage i og slutte sig til den digitale økonomi på en måde," siger Farrell.

"Beta-versionen af Mail on Ovi bliver rullet ud globalt i denne måned på 12 sprog - heriblandt engelsk, spansk, portugisisk, fransk, tysk, hindi, bengalsk, filippinsk, indonesisk bahasa og malaysisk bahasa - som alle på nuværende tidspunkt også er tilgængelige på Nokia 40-serien.

Web-versionen vil blive lanceret i februar.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.