Artikel top billede

Nokia vil gøre e-mail på mobilen lettere

Nokias nye Messaging-platform vil gøre e-mail på mobilen interessant for masserne, mener det finske selskab.

Computerworld News Service: Nokia offentliggjorde i tirsdags ved virksomhedens konference i Barcelona, Nokia World 08, flere detaljer om den kommende Messaging-platform, der vil gøre det nemmere at bruge mobil e-mail og instant messaging (IM) i virksomhedens telefoner.

"Det grundlæggende løfte til forbrugeren er, at hvis man køber en Nokia-enhed, vil vi hos Nokia sørge for, at man vil være i stand til mobilt at bruge den e-mailkonto eller instant messaging-konto, som man nu end har," oplyser lederen for salg af software og tjenester hos Nokia, Tom Farrell.

Nokias platform understøtter eksempelvis Yahoo Mail og Messenger, Windows Live Hotmail, Gmail, Google Talk og AOL Mail samt e-mail-applikationer fra diverse internetudbydere.

Nokia ser dette som et massemarked, og målet er at nå det punkt, hvor e-mail og instant messaging er så udbredt og let at bruge som sms er det i dag, fortæller Farrell.

"E-mail på mobilen har indtil videre været en niche-ting, som, hvis man tænker over det, kun meget få har haft, og vi vil have hundredvis af millioner til at bruge det," siger Farrell.

Tjenesten vil blive lanceret i løbet af første kvartal næste år på otte markeder: Singapore, Australien, Venezuela, Storbritannien, Finland, Nederlandene, Tyskland og Spanien. I løbet af resten af 2009 vil flere markeder komme til.

USA står på Nokias liste, men der er endnu ikke fastsat en lanceringsdato ifølge Farrell.

Nokia Messaging bliver først tilgængelig på Nokia 60-serien. Instant messaging og understøttelse af Series 40 vil blive tilgængelig i andet halvår af 2009.

Internettet bliver mobilt

Nokia offentliggjorde også Mail on Ovi, en e-mail-tjeneste til mobiltelefoner og PC'er. Nokia Messaging vil hovedsagligt blive brugt i de udviklede lande, hvor brugere allerede har en e-mail-adresse, og Mail on Ovi er fokuseret mere mod de fremkommende markeder, fortæller Farrell.

"Der er mange, mange forbrugere, som vil gå på internettet for første gang ved hjælp af en Nokia-enhed, og vi ønsker at give disse mennesker mulighed for at deltage i og slutte sig til den digitale økonomi på en måde," siger Farrell.

"Beta-versionen af Mail on Ovi bliver rullet ud globalt i denne måned på 12 sprog - heriblandt engelsk, spansk, portugisisk, fransk, tysk, hindi, bengalsk, filippinsk, indonesisk bahasa og malaysisk bahasa - som alle på nuværende tidspunkt også er tilgængelige på Nokia 40-serien.

Web-versionen vil blive lanceret i februar.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere