Artikel top billede

Statens It-direktør trækker i land

Direktøren for Statens It, Jan Cilius Nielsen, forsøger at afdramatisere situationen, efter det er kommet frem, at det nye it-center kan blive dobbelt så dyrt som forventet.

Det nye statslige it-center, Statens It, kan blive dyrere end forventet.

Som beskrevet af fagbladet Ingeniøren har projektchef Martin Niels Pedersen fra Statens It vurderet, at regningen kan vokse til dobbelt størrelse og lande tæt på en milliard kroner.

Nu bliver der dog trukket i land på den udmelding.

Det er for tidligt at sige noget konkret om prisen, lyder det fra Statens It.

"Vi har lavet dataindsamling, og talt op hvad er der derude. Vi er begyndt at have sat nogle tal på, men vi er først lige begyndt at regne, så det er svært at sige noget om det lige nu," siger direktør i Statens It, Jan Cilius Nielsen.

Han fortæller, at de oprindelige tal byggede på stikprøver, og at han betragter dem som et overslag. Nu er der til gengæld ved at være sat konkrete tal på opgavens omfang.

"Det eneste vi kan sige er, at opgaven er større end den oprindeligt blev vurderet til. Vi har 46.000 brugere, vi skal servicere, hvor det oprindeligt var 35.000," siger Jan Cilius Nielsen.

1.500 servere fundet

Udover at antallet af brugere er vokset, har dataindsamlingen afsløret, at der var 1.500 servere mere end forudsat. Det er 40 procent flere end i de oprindelige beregninger.

Der kan værre større omkostninger forbundet med selve etableringen af centeret, men der kan også være et større besparelsespotentiale, lyder det fra Jan Cilius, som dog ikke sætter tal på vurderingen.

Jan Cilius Nielsen forsøger at afdramatisere de tal, som er kommet frem i Ingeniøren.

Han forklarer, at beregningerne ikke er færdige, og at det hele tiden har været planen at indsamle data og gennemarbejde beregninger og dimensionering af Statens It.

"Projektets første element er en grundig analyse. Det er vi i gang med nu, og så begynder vi at regne på det, og så skal det igennem den politiske behandling," siger Jan Cilius Nielsen.

Han forklarer, at projektet er en enkelt måned efter tidsplanen og derfor forventer han, at beregningerne for omkostninger er færdige i februar, mens beregningerne for besparelser først er klar i marts.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere