Artikel top billede

At SAP undtager visse kunder fra varslede prisforhøjelser bliver mødt med udbredt utilfredshed.

Bestemte SAP-kunder slipper for pris-stigninger

Tyske SAP har varslet prisforhøjelser på support til årsskiftet, men bebuder nu, at de højere priser ikke skal ramme bestemte kunder. Beskeden udløser et ramaskrig hos andre SAP-brugere.

SAP's brugere er rasende over, at SAP med et kunstgreb lader sine tyske og østrigske kunder slippe for bebudede prisforhøjelser på support.

Til årsskiftet træder nye og skrappere (og dyrere) licensregler i kraft under navnet Enterprise Support, men de nye regler skal ikke gælde for alle SAP's kunder, og det er både den internationale og den svenske SAP-brugerforening stærkt utilfredse med.

"Vi er begyndt at grave i det her globalt og er meget forundrede over, hvordan den her undtagelse kan gælde udelukkende i Tyskland og Østrig. De nye licensregler er et af de mest omdiskuterede spørgsmål i forhold til relationerne mellem SAP og SAP's kunder i øjeblikket," siger Per Högberg, der er vice-ordførende i den globala brugerforening Sugen og sekretær i den svenske brugerforening Sapsa.

"Udgangspunktet har hele tiden været, at SAP skal have en licensmodel, der gælder for alle. At man nu undtager en region, som ikke just er SAP's mindste, er helt enkelt ikke acceptabelt," siger Per Högberg til ComputerSweden.

Jamen, loven siger…

Ifølge SAP hænger undtagelserne sammen med gældende lovgivning i de pågældende lande, der kræver, at eksisterende kontrakter skal afsluttes, før man kan gå over til nye kontrakter.

Ifølge en kilde tæt på SAP har forsøget på at afslutte eksisterende supportkontrakter skabt oprørsstemning blandt tyske og østrigske brugere, og derfor har SAP tilbud dem en økonomisk fordelagtig vej uden om de nye supportbetingelser.

Flere andre kilder vurderer, at SAP er gået en smule i panik over al tumulten, og at der kun er et par uger til årsskiftet, hvor de nye regler skal træde i kraft.

Computerworld har forgæves forsøgt via telefon og e-mail at få en kommentar fra den Foreningen af SAP-brugere i Danmark, der tidligere på året meldt ud, at den ikke ville blande sig i SAP's prispolitik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere