Artikel top billede

Formand Lars Monrad-Gylling og IT-Branchen vil lokke flere unge til branchen med rollemodeller. Foto: Torben Klint. (Foto: Torben Klint)

It-natten skiftes ud med heltehold

IT-Branchen og Videnskabsministeriet er klar med en kampagne som skal gå målrettet efter at tiltrække unge til it-fagene. 80 it-helte skal lokke de unge.

It handler om at løse problemer. Det handler om at gøre læger bedre til at redde liv, energiforbruget mere effektivt og om at skabe mest mulig værdi for samfundet.

Det budskab vil brancheorganisationen IT-Branchen og Videnskabsministeriet have spredt blandt danske unge med et nyt initiativ, kampagnen 'Choose Different'.

80 helte fra it-branchen skal ud og møde de unge på uddannelserne og vise, at it-branchen er andet og mere end at sidde bag en skærm.

Kampagnen, som blandt andet skal afløse it-natten, begynder i dag.

Jakob Lyngsø, der er administrerende direktør i IT-Branchen mener, at kreativiteten og de mange samfundsmæssige problemer, som it er med til at løse skal være med til at give de unge et mere nuanceret syn på mulighederne i it-fagene.

Mere målrettet

De 80 rollemodeller afløser den stort anlagte it-nat, der de seneste år har været branchens forsøg på at udbrede det samme budskab.

It-natten viste sig ifølge formand for IT-Branchen og administrerende direktør i KMD, Lars Monrad-Gylling, at være for ressourcekrævende i forhold til udbyttet.

"It-natten virkede udmærket og vi fik en del bevågenhed, men vi tror, at det her korps er mere målrettet," siger Lars Monrad-Gylling.

Han forklarer, at hvor it-natten skabte medieomtale og ramte bredere, så skal rollemodellerne i en meget mere direkte dialog med de unge.

"Hvor meget kvalitetstid får du med de unge, hvis de ser tyve sekunder om it-natten i tv," spørger formanden retorisk.

Lars Monrad-Gylling mener, at den langsigtede indsats er helt afgørende for at tiltrække specialiseret arbejdskraft til it-virksomhederne. Og derfor ser han heller ingen grund til at lade den nuværende økonomiske turbulens stå i vejen for indsatsen.

Også selv om argumenterne overfor de unge er de samme som de har været i et par år efterhånden.

"Der er ikke noget unaturligt i, at vi måske skal snakke om det her i fem til ti år," siger Lars Monrad-Gylling.

Du kan se mere om kampagnen på choosedifferent.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere