Artikel top billede

Danske e-Boks eksporteres til Baskerlandet

e-Boks-konceptet eksporteres til det nordlige Spanien. Samtidig er den danske e-Boks under pres fra en kommende offentlig e-postkasse.

MetaPosta.

Det bliver formentlig navnet på e-Boks' baskiske fætter, som KMD hjælper med at designe.

Det er de baskiske myndigheder, som har opsøgt KMD, for at få hjælp til at lave et system, der er inspireret af de samme tanker som e-Boks. Den internationale opgave kommer paradoksalt nok, samtidig med, at e-Boks i Danmark er under pres fra en ny fællesoffentlig dokumentboks.

De baskiske myndigheder bad KMD, der er medejer af e-Boks, om hjælp til at udarbejde en analyse af, hvordan konceptet skulle være i Baskerlandet, og hvilke tekniske løsninger, der er aktuelle.

"Den baskiske regering havde hørt om e-Boks, og vi har naturligvis i høj grad trukket på KMD's erfaringer. Vi fandt dog ret hurtigt ud af, at de var særdeles ambitiøse og havde nogle krav, vi lige skulle tænke en ekstra gang over," fortæller Christina Nystrup, som er den projektleder, der har samarbejdet med baskerne.

Hverken KMD eller e-Boks havde budt på opgaven i Baskerlandet, da den var i udbud. Efter KMD har leveret analysen, er den danske virksomhed også blevet kontatktet af den spanske leverandør, der fik opgaven, og skal nu også hjælpe leverandøren.

Ude bedst?

Mens baskerne altså selv opsøgte KMD for at trække på erfaringerne med den danske e-Boks, så afhænger den danske e-Boks' fremtid i høj grad af, hvem der vinder det igangværende udbud om at levere en fælles offentlig postkasseløsning, som skal integreres på borger.dk.

I efteråret blev fire leverandører bedt om at byde på opgaven, og e-Boks var sammen med Assemble, CSC og Capgemini på invitationslisten.

Dengang var e-Boks-direktør Henrik Andersen fuld af tillid til, at e-Boks også kan gøre sig gældende i Danmark i fremtiden.

Hos Økonomistyrelsen, som står for udbuddet, fortæller projektleder Anders Find, at der er kommet tilbud, og styrelsen er snart klar til komme med mere håndfaste meldinger.

"Vi er klar til at melde ud om det videre forløb i næste uge," siger Anders Find, som dog tilføjer, at valget af leverandør først ligger fast senere.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere