Artikel top billede

Microsoft vinder to slag i søge-krigen mod Google

Microsoft har i de seneste dage præsenteret to vigtige aftaler på søge-fronten. Verizon og Dell leverer fremover deres produkter med Microsofts søgemaskine præinstalleret.

Først teleselskabet Verizon, så pc-selskabet Dell.

Selvom Microsoft er lysår fra Googles altdominerende position på søgemaskine-markedet, har Ballmer-tilhængerne i de seneste dage haft grund til glæde.

Først meddelte selskabet, at man har indgået en femårig aftale med teleselskabet Verizon om at præinstallere Live Search på mobiltelefonerne.

Aftalen betyder også, at Verizon-kunderne kan downloade en Live Search software-pakke, der skulle gøre det let at tjekke oplysninger om for eksempel trafik og film, samt at handle online, skriver Computerworld internationale nyhedsbureau.

Dernæst kunne Microsoft ifølge eWeek meddele, at Dell-computere i 23 forskellige lande fra og med den 1. februar vil have Live Search som standard-søgemaskine, og at der samtidig vil være installeret en særlige Live-toolbar.

Google styrer markedet

Matt Rosoff, der er analytiker hos Directions on Microsoft, udtaler, at den slags aftaler er afgørende for Microsoft i kampen mod Google.

"Især for Live Search er det en vigtig måde at få disse services ud til flere mennesker på," siger han til Computerworld News Service.

Selvom Microsoft dermed vinder to slag i søgemaskine-krigen, er de kolde facts endnu ikke noget, man kan prale af i Microsoft-land.

Ifølge Net Applications, der blandt udgiver statistikker om det globale søgemaskine-marked, sidder Google på 81,26 procent, mens Yahoo har 10,43 procent.

Microsoft MSN og Live Search tilsammen har blot 4,55 procent.

For knap et år siden viste en Userneed-undersøgelæse, foretaget for Computerworld, at den står endnu værre til for Microsoft herhjemme.

Hele 94 procent af danskerne bruger Google som den foretrukne søgemaskine. Andenpladsen går til Jubii med tre procent, hvorimod Yahoo og Microsoft Live Search ligger på henholdsvis på tredje- og fjerdepladsen med blot én procent til hver, viste undersøgelsen dengang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere