Artikel top billede

KMD tager afstand fra svindelsag i Indien

Skandaleramte Satyam har varslet, at medarbejderne ikke får udbetalt deres løn de næste to måneder. Satyams danske partner, KMD, tager nu afstand fra svindelsagen.

I dag skriver indiske nyhedssites, at den skandaleramte indiske outsourcing-gigant Satyam ikke vil udbetale løn de næste to måneder.

Satyam er ramt af en krise, efter den tidligere bestyrelsesformand Ramalinga Raju har erkendt svindel med regnskaberne. Bestyrelsesformandens indrømmelser og bramfri anvisninger på, hvad han mener, bestyrelsen bør gøre efter hans tilbagetræden er blevet offentliggjort af børsen i Bombay, og kan læses her.

I går forsikrede den nye administrerende direktør, at virksomheden bliver forsøgt drevet videre.

Virksomheden mangler dog likvid kapital, og det er formentlig derfor lønningerne vil blive holdt tilbage. Financial Times rapporterer om bekymringer for en konkurs, hvis virksomheden viser sig at være insolvent.

Skandalen, som sammenlignes med den amerikanske Enron-skandale i omfang, påvirker kunder og samarbejdspartnere i hele verden.

KMD distancerer sig

I Danmark samarbejder både KMD og NNIT med Satyam.

I KMD's hovedsæde i Ballerup har bekymringen over situationen i Indien bredt sig.

"I KMD er vi er naturligvis bekymrede over situationen. Det er klart, at det giver anledning til nogle overvejelser, når vi ser, at en vigtig samarbejdspartner står med den type alvorlige problemer," siger Ole Jensen, direktør i KMD.

Og selv om KMD er i dialog med Satyam, så distancerer KMD sig nu fra den skandaleramte virksomhed.

"Der skal ikke herske nogen tvivl om, at KMD tager afstand fra korruption og svindel og finder situationen problematisk rent etisk," siger Ole Jensen og tilføjer:

"På den anden side har vi også oplevet Satyam som en dygtig samarbejdspartner med højt kvalificerede og professionelle medarbejdere. Så det er da vores håb, at det ledelsesteam, der nu er sat ind, kan håndtere situationen og sikre både forretningen og etikken fremadrettet."

KMD vil ikke skride til handling, før der er mere klarhed over konsekvenserne af den omfattende svindel i Satyam.

"Vi er i dialog med Satyam, og afventer en redegørelse for situationen, før vi vil beslutte at tage videre skridt i sagen," fortæller direktør Ole Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere