Artikel top billede

FDIH-direktør, Morten Kamper, er optimist efter PBS' transaktionsopgørelse.

Danskerne købte for 18 milliarder på Dankortet

Den danske internethandel er ramt af krisen, men der kan stadig spores vækst. For første gang er man over 10 millioner handler i et kvartal.

Den sidste del af 2008 har trukket tænder ud i en lang række brancher.

Perioden har været forbundet med krisestemning, fyringer og kapital, der er forsvundet ud i den blå luft.

Internethandlen i Danmark holder dog stadig skruen i vandet.

I sidste kvartal i 2008 blev der foretaget 10.408.153 betalinger på internettet med Dankort og andre betalingskort.

Det er det største antal betalinger i ét enkelt kvartal. Opgørelsen er lavet af PBS, der administrerer kort-transaktionerne.

I hele 2008 blev det sammenlagt til knapt 40 millioner kortbetalinger, hvilket er en stigning på godt 20 procent i forhold til 2007. Her endte antallet af transaktioner på knap 33 millioner. I 2006 var tallet 26 millioner.

På Dankort blev der i 2008 gennemsnitligt købt for 538 kroner pr. internethandel. Det giver en samlet årsomsætning for Dankort brugt på internettet på knap 18 milliarder kroner.

I 2007 kom internetomsætningen på Dankort op på 15,4 milliarder kroner. Forrige år købte danskerne for lidt mere af gangen, nemlig i gennemsnit 544 kroner pr. internethandel.

Optimisme i branchen

Trods krisetegn på alle fronter er der optimisme at spore i e-handelsforeningen, Foreningen for Distance- og Internethandel (FDIH).

"Selvfølgelig kan netbutikkerne mærke finanskrisen, og vi er klar over, at nogle af butikkerne ligesom dele af detailhandlen går en svær tid i møde. Med danskerne som nogle af de flittigste til nethandel i Europa og høj professionalisme hos netbutikkerne tror vi i FDIH på fortsat vækst i 2009," siger Morten Kamper, direktør i FDIH.

"Vi glade for tallene, der giver grund til optimisme, selv om den nuværende situation også vil skærpe kravene," siger han.

Ifølge PBS' tal, der går tilbage til 1999, har der været en eksplosiv vækst i antallet af transaktioner. I det første år blev der fra april til december registreret godt 100.000 handler med betalingskort via nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere