Artikel top billede

"Vi ser ingen grund til at spærre, hvis vi ikke bliver bedt om det," siger Jens Ottosen-Støtt, formand for Telekommunikationsindustrien.

Total Pirate Bay-spærring kræver brev til alle ISP'er

De enkelte teleselskaber spærrer først Pirate Bay, når IFPI beder om det. De største har allerede fået brev fra IFPI. Men der skal mere porto til, før der er spærret over en bred kam.

Det er ikke kun kunder hos TDC, Telia og Sonofon, som får spærret adgangen til den omdiskuterede svenske internetside, the Pirate Bay.

Også andre udbydere vil over en bred kam spærre kundernes adgang til den svenske hjemmeside som følge af Landsrettens stadfæstelse af den fogedretskendelse, som sidste år pålagde den Telenor-ejede internetudbyder Tele2 at spærre adgangen til Pirate Bay i februar.

Det fortæller formanden for telebranchens interesseorganisation, Tele-kommunikationsindustrien.

"Vi har en landsretsafgørelse, der har afgjort spørgsmålet, indtil Højesteret - muligvis - vil tage stilling til spørgsmålet og muligvis give os medhold. Indtil da kender vi retstillingen i Danmark. Det har ikke noget formål at genere retsvæsenet med 25 fogedretssager, når vi kender udfaldet på forhånd," siger Jens Ottosen-Støtt.

Mandag spærrede landets største internetudbyder TDC sammen med andre udbydere som følge af et brev fra IFPI Danmark kundernes adgang til den svenske internetside, som allerede har været spærret i et stykke tid hos det Telenor-ejede selskab Cybercity.

IFPI må sende breve til alle

Når der skal et brev fra IFPI til at effektuere spærringen hos teleselskaberne, skyldes det at sagen har principiel betydning for teleoperatørerne, forklarer tele-formanden.

Derfor skal IFPI formentlig regne med at spendere porto på breve til hele rækken af internetudbydere, før ophavsretsorganisationen kan være sikker på, at alle selskaber spærrer kundernes adgang til the Pirate Bay.

"Vi ser ingen grund til at spærre, hvis vi ikke bliver bedt om det," siger Jens Ottosen-Støtt.

Årsagen til modviljen er, at selskaberne mener, at det er bedre at blive presset til at spærre, end at gøre det af egen drift.

Samtidig har internetudbyderne generelt modvilje mod at spærre nettet og i særdeleshed til at spærre netop Pirate Bay, fordi selskaberne mener, at sagen er forkert afgjort, fortæller tele-formanden.

"Vi mener at Østre Landsrets afgørelse er meget betænkelig," siger Jens Ottosen-Støtt.

Det har ikke endnu ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra IFPI Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere