Christiansborg forsvarer politiets teleovervågning

Dommere og politi fungerer ualmindelig godt i tele-overvågningssager, fastslår flere Christiansborg-politikere efter kritik af ordensmagten.

De retspolitiske ordførere på Christiansborg mener, at advokat Henrik Stagetorns kritik af politiet og dommerne i tele-overvågningssager er forfejlet.

Advokaten har ellers agiteret for, at politiets succesrate med hensyn til domsfældelser var for lav, og dommerne er for villige til at bevæbne betjentene med dommerkendelser, når det kommer til at skulle overvåge telefonsamtaler og rode teleselskabernes servere igennem for bevismateriale.

"Hvis man forventer, at overvågningssagerne fører til en 100 procent opklaringsrate, så drager man jo en fejlkonklusion. Overvågninger af flere personer kan jo føre til opklaring af større kriminelle netværk," påpeger Socialdemokratiets retspolitiske ordfører Karen Hækkerup.

Hun kalder det nuværende samarbejde mellem dommere og politiet på overvågningsfronten for 'ualmindelig godt' og afviser, at der bliver aflyttet for meget.

"I det enkelte tilfælde bliver der aflyttet, hvis man kan opklare eller forebygge kriminalitet. Det er jo ret svært for ikke at sige umuligt på forhånd at udstikke tal for, hvor mange personer, der skal aflyttes, for at bryde en kæde af pædofile eller menneskehandlere," pointerer socialdemokraten.

V: Fornuftig balance
Heller ikke hos regeringspartiet Venstre mener retspolitisk ordfører Kim Andersen, at der er noget at komme efter i samarbejdet mellem politiet og domstolene.

"Jeg mener, at vi har fundet en fornuftig balance i overvågningen," siger Kim Andersen.

Med hensyn til, at politiet i stort set alle tilfælde får tilkendt en dommerkendelse i teleovervågningssager, frikender Kim Andersen politiet såvel som dommere.

"De høje tal kan jo dække over, at politiet ved, hvornår de skal spørge efter dommerkendelser, for dommerne deler dem jo ikke bare ud," lyder det fra Kim Andersen.

Formand for Dommerforeningen, Jørgen Lougart, har ellers tidligere udtalt, at kritikken var svær at værge sig imod ud fra den betragtning, at dommerne følger de love, som politikerne har udstukket.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.