Artikel top billede

Microsoft klar med cloud-tjeneste til Windows Mobile

Microsoft rykker mobilen på nettet med ny cloud-tjeneste til Windows Mobile.

My Phone er navnet på en ny cloud-tjeneste til Windows Mobile-platformen, som muligvis allerede bliver lanceret på denne uges 3GSM-konference i Barcelona.

Microsoft reklamerer allerede nu for tjenesten på sin hjemmeside, hvor det også fremgår, at der i første omgang vil være tale om en beta-version.

Ifølge siden er idéen med My Phone at lade brugerne af Windows Mobile 6+ lave backup af telefonens indhold.

Derudover kan man opdatere kontakter og kalender-aftaler på en almindelig computer, hvorefter opdateringerne overføres til mobiltelefonen. Og endelig vil My Phone gøre det muligt at dele billeder taget med mobiltelefonens kamera med andre via nettet.

I første omgang vil tjenesten være gratis at benytte, oplyser Microsoft. Der er dog også visse begrænsninger.

"Din Microsoft My Phone konto giver dig 200 MB gratis storage. Hvis en synkronisering skulle overskride denne grænse, vil du modtage en fejl-meddelelse på din telefon, og din konto på My Phone websitet vil kun indeholde information, der er modtaget før denne grænse blev nået," skriver Microsoft.

IDC: Ikke den store cloud-driver
Apple har allerede lanceret en lignende cloud-tjeneste i form af MobileMe til iPhone. Tjenesten, der oplevede en del start-problemer, lader brugerne opbevare e-mails, kontakter og kalender-oplysninger på en server, så det på den måde bliver muligt at synkronisere enheder som iPhone, Mac og pc.

Når du foretager en ændring på for eksempel Macbook'en, sendes ændringen til serveren, så din iPhone også er opdateret.

Både Apples og Microsofts produkter er eksempler på, at cloud computing-tankegangen begynder at finde vej til de mobile enheder, forklarer IDC-analytiker Anders Elbak.

Han tror dog ikke umiddelbart, at Microsofts fokus på backup-delen vil være den store driver, ligesom heller ikke synkroniseringen af kalender og kontakter mellem mobil og pc er nok i sig selv.

"En ting er, at man kan synkronisere begge dele via en eller anden form for cloud-tjeneste, noget andet er, om folk så også gør det. Mange kører fortsat mobiltelefonen og computeren som to separate ting," lyder det fra Anders Elbak.

Store muligheder på sigt

Han synes til gengæld, at det lyder interessant med muligheden for at dele billeder fra mobilens kamera med venner og familie.

Anders Elbak mener, at sociale netværk, blogs og andre web 2.0-tjenester er oplagte drivere i forhold til udbredelsen af cloud-tjenester på mobile enheder.

"Jeg tror meget, at det er der, vi skal hen, for i første omgang er det noget, der skal drives af privatpersoner. Selvom sikkerhed også er vigtigt for private, har de altså en noget anden holdning til for eksempel backup, end virksomhederne har."

Anders Elbak ser samtidig cloud-tjenesterne som et værktøj, der kan udrydde de arbejdsbarrierer, der er forundet med en smartphone.

"Et af problemerne ved smartphones er stadig, at det er en meget anderledes måde at arbejde med tingene på, end når man sidder ved en pc. Så jeg tror, at der er nogle funktioner, man mar holdt sig fra på den mobile platform, fordi det er for besværligt. Det her giver helt klart nogle flere muligheder."

Ifølge Computerworlds internationale nyhedsbureau vil Microsoft give flere detaljer om My Phone ved 3GSM-messen i denne uge. Computerworld News Service skriver også, at My Phone vil blive gjort tilgængelig som en begrænset beta, der vil kræve invitation.

Den seneste uge har nettet været fyldt med rygter om, at Microsoft er på vej med sin allerførste smartphone - og at den vil blive lanceret i denne uge. Mircrosoft afviser dog rygterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere