Artikel top billede

Rygterne svirrer om ny smartphone fra Microsoft

Er Microsoft på vej med en smartphone? Det er der mange, der tror.

Computerworld News Service: Nu lyder jungletrommerne igen, at Microsoft vil lancere sin egen smartphone. En analytiker vurderer, at telefonen vil blive introduceret ved konferencen GSMA Mobile World Congress, der snart løber af stablen.

Microsoft-telefonen vil muligvis indeholde Nvidias processor Tegra og en baseband-chip fra Qualcomm, skriver Doug Freedman fra Broadpoint AmTech.

Microsoft sælger allerede blandt andet den transportable medieafspiller Zune. Det betyder, at hardwarebranchen ikke er fremmed for virksomheden.

Og Microsoft har jo sit styresystem Windows Mobile, som virksomheden sælger licenser af til andre mobilproducenter. Alligevel har Microsoft endnu ikke sin egen smartphone.

Gamle rygter

Rygterne begyndte at florere sidste år, hvor det hed sig, at Microsoft ville lancere en smartphone ved messen Consumer Electronics Show i januar, men det skete ikke.

Freedman mener nu, at dette vil ske ved GSMA Mobile World Congress.

Microsoft: Ingen kommentarer
Microsoft afviser at kommentere direkte på rygterne.

"Vi har på nuværende tidspunkt ingenting at offentliggøre. Vi fortsætter med at samarbejde med Nvidia om at levere innovative løsninger, der fremmer smartphone-branchen og forbrugernes oplevelser," udtaler Scott Rockfeld, som er direktør for Windows Mobile.

Nvidia afviser helt at kommentere. Ved sidste års GSMA Mobile World Congress offentliggjorde Nvidia, at selskabets mobilprocessor, Tegra APX 2500, ville understøtte Windows Mobile og muliggøre en brugergrænseflade i 3D samt video i høj opløsning på smartphones.

Freedman fortæller også, at Nvidia investerer i yderligere ressourcer for at understøtte andre mobile styresystemer, hvilket kunne inkludere Apples OS X, som anvendes i iPhone.

En anden analytiker mener, at det vil være tåbeligt for Microsoft at lancere sin egen smartphone.

Virksomheden overvejer måske at udvide Zune til at kunne bruges som telefon, gisner han, men et sådant træk kunne give bagslag, mener Jack Gold, som er ledende analytiker hos J. Gold Associates.

"Zune har ikke ligefrem taget verden med storm. Hvorfor skulle de tro, den ville klare sig bedre som telefon?" påpeger han.

Apple fik øjeblikkelig succes med sin iPhone, men Microsoft har ikke den samme charme hos forbrugerne, som Apple har. Windows Mobile har imidlertid en stærkere tilstedeværelse i erhvervslivet med dens understøttelse af applikationer såsom Microsoft Exchange og udvidelser til kontorprogrammer, fortæller Gold.

Windows Mobile er allerede licenseret til ledende producenter af smartphones såsom Samsung, Motorola og HTC, så der er ingen grund til, at Microsoft skulle gå ind på forbrugermarkedet, mener han. At producere sin egen smartphone kunne også true Microsofts licenstagere, som uden problemer kunne gå over til en af adskillige gratis Linux-baserede platforme såsom LiMo eller Android, påpeger analytikere.

Selvom det er usandsynligt, at Microsoft begynder at producere sin egen smartphone, så kan samarbejdet med Nvidia handle om at bygge en spilcentreret smartphone ifølge Chris Hazelton, som er analyseleder inden for mobil og trådløs hos The 451 Group. IPhone har vist sig som en effektiv spilplatform, og mange smartphones får tilføjet chip, der giver en bedre multimedieoplevelse, fortæller han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere