Artikel top billede

Er et broget browserbillede en styrke eller svaghed?

ComputerViews: Websider advarer mod den gamle Internet Explorer 6.0. Den nye IE 8.0 forsøger at leve op til web-standarderne, men det kan også give problemer.

"Denne side er optimeret til…"

Sådan stod der førhen ofte med småt nederst på en hjemmeside. I dag forventes det naturligvis, at en side er optimeret til alle de store browsere - og helst også til de mindre kendte.

Alt andet virker amatør-agtigt og useriøst, hvis man vil være noget ved musikken derude på World Wide Web. Men let er det ikke.

Et kig på browser-statistikkerne fra Net Applications, der måler de globale tendenser, viser et efterhånden ganske broget browserbillede. Se bare tallene fra januar:

Microsoft Internet Explorer 7.0: 47,32 procent.
Microsoft Internet Explorer 6.0: 19,21 procent.
Firefox 3.0: 18,30 procent.
Safari 3.2: 4,16 procent.
Safari 3.1: 2,89 procent.
Firefox 2.0: 2,84 procent.
Chrome 1.0: 1,08 procent.
Microsoft Internet Explorer 8.0: 0,92 procent.
Opera 9.x: 0,67 procent.

IE 6.0 fortsat populær

Det er specielt opsigtsvækkende, at IE 6.0 fortsat står for mere end 19 procent af markedet, når storebror 7.0 allerede er ved at blive afløst af 8.0, der i øjeblikket er ude i en Release Candidate 1.

En oplagt forklaring på den situation er, at de resterende 6.0-brugere måske ikke ligefrem kan betegnes som it-pionerer.

Med IE 8.0 forsøger Microsoft at tage hånd om de kompabilitets-problemer, der er i forhold til sider, der er optimeret til Internet Explorer 7.

Det sker ved, at Microsoft har lagt omkring 2.400 sider ind i hukommelsen, så IE8 på forhånd ved, at disse sider skal køres i 'Compatibility View'. Se listen her.

Houston, we have a problem

Problemet er, at selvom Microsoft med den nye browser ønsker at understøtte web-standarderne i højere grad end tidligere, er mange sider jo netop optimeret til tidligere versioner af IE: Houston, we have a problem!

Microsoft ved naturligvis godt, at der kan opstå problemer. Derfor opfordrede selskabet allerede sidste forår webudviklerne til at gøre deres sider klar til IE8.

Norske websider: Drop IE 6.0
Det allerstørste problem for både Microsoft, web-udviklerne - og sidste ende også web-brugerne - er dog, at der fortsat er så mange, der holder fast i den gamle IE 6.0.

Det har i denne uge afstedkommet en større kampagne i Norge, hvor en række websider, blandt andet Finn.no, VG, og Nettby direkte advarer brugerne mod at anvende IE 6.0.

Omkring årsskiftet gik Google ud med et lignende budskab, da de IE 6.0-brugere, der forsøgte at bruge Gmail, modtog beskeden 'Get faster Gmail' og et link til browserne Chrome og Firefox 3.0.

Normalt hylder man jo gerne diversiteten, og det må man sige, at browsermarkedet er et udtryk for i disse år. Spørgsmålet er, om diversiteten trods alt også kan blive for markant - i hvert fald ud fra et webudvikler-synspunkt?

Man kan måske sige, at browser-diversitet ikke er et problem, hvis de forskellige browsere blot overholder standarderne. Problemet er så bare, at en standardisering tager tid. Folk skal opgradere deres browser (i hvert fald IE-brugerne), og hjemmesiderne skal tilpasses et nyt WWW-verdensbillede.

Du kan selv tjekke, hvordan din side tager sig ud i IE 8 ved at hente RC1-versionen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere