Artikel top billede

Foto: KMD

KMD sidder tungt på kommunemarkedet

KMD er stadig den altoverskyggende leverandør på kommunemarkedet. KMD vandt sidste år mere end dobbelt så mange kommunale udbud som den nærmeste konkurrent.

En ny opgørelse fra analysevirksomheden Center for Digital forvalting, CEDI, kårer KMD som den ubestridte konge af kommunemarkedet.

Den tidligere kommunalt ejede gigant har vundet ni kommunale udbud i 2008, og det er mere end dobbelt så mange som konkurrenterne på det kommunale marked, Fujitsu Services og Medialogic.

CEDI laver hvert år en analyse af de offentlige udbud. Computerworld har fået indblik i resultaterne i rapporten, der udkommer på fredag.

Og den del af analysen, som dækker kommunerne, er altså domineret af KMD.

De gode resultater i kommunerne overrasker ikke KMD's direktør med ansvar for salg, Hans Henrik von Platen-Hallermund.

"Kommunerne er vores hjemmebane, så det er ikke overraskende som sådan. Vi har allerede en stor installeret base i kommunerne, så der skal vi være med i front," siger Hans Henrik von Platen-Hallermund.

Direktøren mener, at det gode resultat også skal ses i sammenhæng med, at kommunerne nu for alvor har overstået kommunalreformen og er begyndt at sende systemer i udbud igen.

"Det er mit indtryk, at vi udbudsmæssigt er tilbage på et normalt niveau," siger han.

Stærk bredde

Direktør Troels Andersen fra CEDI, der står bag undersøgelsen, forklarer, at det tilsyneladende er KMD's bredde på systemfronten, der gør forskellen.

"Hvis man skal definere et klassisk udbud som KMD vinder, så er det, når man udbyder en stor portefølje af systemer," siger Troels Andersen.

"Hvis det er en bred palette af systemer i en fagforvaltning, er det kun KMD, der kan byde ind med det hele," siger Troels Andersen.

"Hvis man lavede den tænkte case, at en kommune udbød de enkelte systemer i stedet, så tror jeg godt vi ville kunne se nogle andre vinde," siger Troels Andersen.

Medialogic udfordrer

Han peger på, at de kommunale it-chefer ser ud til at være opmærksomme på, hvornår det kan betale sig, at udbyde enkeltsystemer.

Beskæftigelsesområdet, hvor de nye jobcentre har udbudt systemer, viser, at KMD på enkelte områder har fået hård konkurrence.

"Medialogic har vundet fire udbud, og de er newcomer på toplisten på grund af beskæftigelsesområdet. Det kan vi også finde på teknik- og miljøområdet," siger Troels Andersen.

Den tendens vil blive endnu mere markant i de kommende år, vurderer CEDI-direktøren.

"Med den megen snak om KMD's salg tror jeg, at vi vil se kommunerne være endnu mere opmærksomme på, hvilke områder der er konkurrenter til KMD," siger Troels Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere