Foto: KMD

KMD-salg godkendt trods forbehold

På trods af et par væsentlige forbehold har Konkurrencestyrelsen valgt at godkende salget af KMD. Salget af den største danskejede it-virksomhed til kapitalfonden EQT er dermed en realitet.

Konkurrencestyrelsen valgt at godkende kapitalfonden EQT's køb af KMD trods indsigelser mod købet. Det fremgår af Konkurrencestyrelsens notat om godkendelsen.

Godkendelsen, som er den endelige blåstempling af salget af den største danskejede it-virksomhed, betyder, at salget nu kan gennemføres. Det er kommunernes organisation, KL, der indtil nu har ejet KMD, og som altså nu kan indkassere de to milliarder kroner, som salget indbringer.

Konkurrencestyrelsen er dog ikke udelt positiv overfor salget i godkendelsesnotatet.

Frygt for overpriser
I vurderingen af salget hedder det blandt andet, at "For it-løsninger, der ikke er omfattet af Transitionsaftalen, kan der være en risiko for, at KMD (over for konkurrenter) kan hæve priserne for at få adgang til KMD's grænseflader og data til et urimeligt højt niveau, dels i profitøjemed og dels for at hindre konkurrenter i at udvikle konkurrerende it-løsninger."

Transitionsaftalen er en aftale, som giver KL og kommunerne en række forsikringer i forhold til leveringssikkerhed på systemer, der er kritiske for kommunerne, og som samtidig regulerer prisudviklingen på de kritiske systemer, som KMD er eneleverandør af.

Samtidig nævner notatet, at KMD gennem såkaldt bundling af produkter vil kunne hæmme konkurrencen.

De to forbehold har dog ikke ført til, at Konkurrencestyrelsen overordnet har fundet, at konkurrencesituationen bliver påvirket af, at KMD bliver solgt til kapitalfonden EQT.

Samtidig noterer styrelsen, at der ikke umiddelbart er nogen sammenfald mellem EQT's ejerinteresser i KMD og andre af EQT's og ATP's selskaber. ATP er med i opkøbet, men kun med en ejerandel på 15 procent.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere


Premium
Københavns Universitet erkender skarp kritik af it-sikkerheden: “Vi har ikke helt de samme løsningsmuligheder”
Københavns Universitet har ikke de samme muligheder for at sikre en god it-sikkerhed, lyder det fra ledelsen. Alligevel erkender man krtikken fra Rigsrevisionen. “Der er steder, hvor vi ikke er kommet helt i hus med de her risikovurderinger.”
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.