Artikel top billede

Foto: KMD

KMD-salg godkendt trods forbehold

På trods af et par væsentlige forbehold har Konkurrencestyrelsen valgt at godkende salget af KMD. Salget af den største danskejede it-virksomhed til kapitalfonden EQT er dermed en realitet.

Konkurrencestyrelsen valgt at godkende kapitalfonden EQT's køb af KMD trods indsigelser mod købet. Det fremgår af Konkurrencestyrelsens notat om godkendelsen.

Godkendelsen, som er den endelige blåstempling af salget af den største danskejede it-virksomhed, betyder, at salget nu kan gennemføres. Det er kommunernes organisation, KL, der indtil nu har ejet KMD, og som altså nu kan indkassere de to milliarder kroner, som salget indbringer.

Konkurrencestyrelsen er dog ikke udelt positiv overfor salget i godkendelsesnotatet.

Frygt for overpriser

I vurderingen af salget hedder det blandt andet, at "For it-løsninger, der ikke er omfattet af Transitionsaftalen, kan der være en risiko for, at KMD (over for konkurrenter) kan hæve priserne for at få adgang til KMD's grænseflader og data til et urimeligt højt niveau, dels i profitøjemed og dels for at hindre konkurrenter i at udvikle konkurrerende it-løsninger."

Transitionsaftalen er en aftale, som giver KL og kommunerne en række forsikringer i forhold til leveringssikkerhed på systemer, der er kritiske for kommunerne, og som samtidig regulerer prisudviklingen på de kritiske systemer, som KMD er eneleverandør af.

Samtidig nævner notatet, at KMD gennem såkaldt bundling af produkter vil kunne hæmme konkurrencen.

De to forbehold har dog ikke ført til, at Konkurrencestyrelsen overordnet har fundet, at konkurrencesituationen bliver påvirket af, at KMD bliver solgt til kapitalfonden EQT.

Samtidig noterer styrelsen, at der ikke umiddelbart er nogen sammenfald mellem EQT's ejerinteresser i KMD og andre af EQT's og ATP's selskaber. ATP er med i opkøbet, men kun med en ejerandel på 15 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere