Foto: KMD

KMD-salg godkendt trods forbehold

På trods af et par væsentlige forbehold har Konkurrencestyrelsen valgt at godkende salget af KMD. Salget af den største danskejede it-virksomhed til kapitalfonden EQT er dermed en realitet.

Konkurrencestyrelsen valgt at godkende kapitalfonden EQT's køb af KMD trods indsigelser mod købet. Det fremgår af Konkurrencestyrelsens notat om godkendelsen.

Godkendelsen, som er den endelige blåstempling af salget af den største danskejede it-virksomhed, betyder, at salget nu kan gennemføres. Det er kommunernes organisation, KL, der indtil nu har ejet KMD, og som altså nu kan indkassere de to milliarder kroner, som salget indbringer.

Konkurrencestyrelsen er dog ikke udelt positiv overfor salget i godkendelsesnotatet.

Frygt for overpriser
I vurderingen af salget hedder det blandt andet, at "For it-løsninger, der ikke er omfattet af Transitionsaftalen, kan der være en risiko for, at KMD (over for konkurrenter) kan hæve priserne for at få adgang til KMD's grænseflader og data til et urimeligt højt niveau, dels i profitøjemed og dels for at hindre konkurrenter i at udvikle konkurrerende it-løsninger."

Transitionsaftalen er en aftale, som giver KL og kommunerne en række forsikringer i forhold til leveringssikkerhed på systemer, der er kritiske for kommunerne, og som samtidig regulerer prisudviklingen på de kritiske systemer, som KMD er eneleverandør af.

Samtidig nævner notatet, at KMD gennem såkaldt bundling af produkter vil kunne hæmme konkurrencen.

De to forbehold har dog ikke ført til, at Konkurrencestyrelsen overordnet har fundet, at konkurrencesituationen bliver påvirket af, at KMD bliver solgt til kapitalfonden EQT.

Samtidig noterer styrelsen, at der ikke umiddelbart er nogen sammenfald mellem EQT's ejerinteresser i KMD og andre af EQT's og ATP's selskaber. ATP er med i opkøbet, men kun med en ejerandel på 15 procent.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”
Aalborg Universitet har meddelt at man lukker i alt syv uddannelser, herunder en it-uddannelse hvor undervisningen idag foregår på engelsk. “Det er i høj grad et tilbageskridt,” lyder det fra IT-Branchen til Computerworld.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Roadmap til din digitale forretning
Digital transformation er på alles læber, men flere virksomheder er usikre på hvordan man rent faktisk kommer i gang. I dette whitepaper gennemgår vi en case fra den britiske online retail branche, hvor vi ser, hvordan I opnår en operationel og konkurrencemæssig fordel.