Hov - vi kom til at slette intranettet

Intranettet i Silkeborg Kommune er forsvundet på grund af en menneskelig fejl. Kommunen beklager dybt og kræver, at backup-procedurerne skal gennemgås minutiøst.

Træls.

Andre ord kan vist ikke helt beskrive den oplevelse, som Silkeborg Kommune kom ud for mandag, efter kommunale it-medarbejdere i weekenden havde omlagt en masse servere og udskifte SAN'et (storage area network).

Efter weekendens arbejde var kommunens intranet til 7.500 medarbejdere nemlig forsvundet i forbindelse med udskiftningen af SAN'et, da en menneskelig forglemmelse satte backup-proceduren ud af spil.

"Vi er meget kede af uheldet, og vi beklager dybt," fortæller Silkeborgs Kommunes chef for økonomi- og it-staben Lisbeth Hansen til Computerworld.

Hun fortæller, at fejlen har afstedkommet mange og lange samtaler med medarbejderne omkring backup-proceduren, der simpelthen ikke må svigte på den måde.

"Vi taler rigtig meget om, hvordan den slags fejl kan undgås og der vil komme en ekstra gennemgang af vores interne procedurer. Sletningen af intranettet er jo ikke sket som følge af ond vilje," siger Lisbeth Hansen.

Har et spartansk intranet klar i næste uge
Kommunen kan desværre ikke genetablere intranettet på stående fod.

Men Lisbeth Hansen fortæller, at kommunen kan indsamle størstedelen af de tabte data, da det eksempelvis drejer sig om vejledninger til kommunens økonomisystem, politikker og generel information, der ligger spredt for alle vinde på de kommunale kontorer.

"I dag skal jeg have talt med diverse redaktører på afdelingerne, om hvor lang tid genskabelsen præcis vil tage, men jeg regner selv med, at vi er oppe med et intranet igen i løbet af et par uger," siger Lisbeth Hansen.

Hun fortæller samtidigt, at kommunen i løbet af i næste uge vil have et noget spartansk intranet oppe og køre.

Besværlig tid
Kommunens ordførende direktør Jann Hansen forklarer på kommunens hjemmeside, at uheldet nok vil betyde, at medarbejderne ikke kan finde arbejdspapirerne de sædvanlige steder mere.

Han skriver dog samtidig, at kommunens 88.000 borgere dog næppe vil kunne mærke forskel i servicen.

"Det er naturligvis både meget beklageligt og uheldigt, at vores intranet er forsvundet. Men det vigtigste for os er, at det ikke på nogen måde påvirker vores udadvendte arbejde, herunder at borgerne får den samme gode service", forklarer Jann Hansen på sitet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Aarhusiansk it-virksomhed køber dansk SAP-hus og skifter navn: Bliver Danmarks største SAP Business One-forhandler
Den aarhusianske SAP-forhandler Boyum IT køber det danske SAP-hus Acomi. Boyum IT skifter samtidig navn til BitPeople, der nu bliver Danmarks største forhandler af SAP's ERP-løsninger målrettet små og mellemstore virksomheder, lyder det.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.