Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

Stein Bagger gav sig selv en tårnhøj løn

Stein Bagger udførte et værdifuldt stykke arbejde, mente han øjensynligt selv. Direktøren gav sig selv en klækkelig lønforhøjelse uden bestyrelsens godkendelse.

Den bedragerisigtede Stein Bagger udførte et fremragende stykke arbejde, mente han åbenbart selv.

I hvert fald gav han sig selv en årsløn på tre millioner kroner, selvom bestyrelsen havde godkendt en betydelig lavere løn.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

Stein Bagger udbetalte også klækkelige bonusser til sine medarbejdere i IT Factory.

I 2008 frem til konkursen 1. december blev der samlet set udbetalt bonusser til medarbejderne for 2,5 millioner kroner.

Høj løn og gunstige bonusordninger betød, at flere medarbejdere i IT Factorys ledelse havde en samlet årsløn på mere end 4 millioner kroner.

Ven klar til at melde sig selv

I sagen har Stein Baggers svenske ven og forretningspartner Mikael Ljungman nu meldt ud, at han er klar at møde op hos det danske bagmandspoliti i løbet af to døgn.

Mikael Ljungman, der sammen med Stein Bagger er sigtet for bedrageri i IT Factory-sagen, vil dog kun melde sig, hvis han kan få en garanti mod at blive varetægtsfængslet.

Den meldning kommer svenskerens topadvokat Ebbe Mogensen med til Morgenavisen Jyllands-Posten, blot et par dage efter det står fast, at Mikael Ljungman skal afsone ti måneder i et svenske fængsel.

Ebbe Mogensen har over for Computerworld ingen kommentarer til den svenske dom.

"Det vil jeg slet ikke kommentere," siger han.

Men det danske bagmandspoliti afviser at give en garanti til svenskeren for at melde sig i Danmark.

"Betingelserne for at varetægtsfængsle er til stede, når man har begrundet frygt for at en person vil flygte. Og det kunne da godt være en tanke, som kunne strejfe ham, når han ser alvoren i det," siger Jens Madsen til Jyllands-Posten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere