Artikel top billede

Frustrationen er stor hos de kunderne ved Firebee, der ikke ved, hvor deres data nu er henne. Fotokilde: Ming Ou Lü

Danske hjemmeside-ejere raser: Udbyder pist væk

Det danske webhotel firebee.dk er nede, og det samme er kundernes hjemmesider. Flere kunder frygter, at selskabet er gået konkurs.

En lang række hjemmeside-ejere bander og svovler i disse dage over, at deres hjemmesider er gået i sort. Det sker som følge af, at webhotellet firebee.dk er lukket ned.

Ejerne af webhotellet, Per Mariager og hans kæreste Charlotte Marianne Nielsen, der har stået som direktør for selskabet, er ikke til at få fat på.

"Lader til, at firmaet, der er bag 'firebee.dk', er under tvangsopløsning. Som sædvanligt er de 100 procent ligeglade med om, kunder mister deres data," skriver en kunde, Søren Pedersen, på eksperten.dk, hvor en lang række kunder brokker sig over problemerne.

Det er ikke første gang, at et dansk webhotel går ned lige pludselig. Så sent som i december sidste år gik det danske webhotel Needhost konkurs og lukkede deres servere ned uden advarsel.

Nu er kunderne hos firebee.dk usikre på, om deres data står til at redde.

Per Mariager tidligere konkurs

Firebee.dk har tidligere været startet op som HC Nord, eller Hosting Center Nord, men det selskab har været under likvidation siden 2008.

Derefter startede Per Mariagers holdingsselskab, Mariager Holding, Firebee op med Charlotte Marianne Nielsen som direktør.

Selskabet har kørt siden 2008, men kundernes adgang til hjemmesiderne blev lukket ned i fredags, da der ikke har været betalt regninger til datacentret Host Nordic, selskabet der har haft Firebees data liggende. Det bekræfter Host Nordic over for Computerworld.

Per Mariager er udover HC Nord også gået konkurs med selskabet Norddisc Web, fremgår det af CVR.

Til trods for de lukkede hjemmesider, er Firebee ifølge CVR-registret endnu et "normalt" selskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.