Artikel top billede

Tegning: Lene Sekjær

Microsoft Office får indbygget ODF-understøttelse

Microsofts kontorpakke får nu indbygget understøttelse for open source-folkets dokumentformat. Den udvidelse er ODF-fløjen rigtig glad for.

Softwaregiganten fra Redmond har netop frigivet service pack 2 (SP2) til firmaets populære kontorpakke, Office 2007.

Opdateringen giver blandt andet understøttelse for en række nye filformater som Adobes PDF-format og ikke mindst open source-folkets ODF-dokumentformat.

ODF kan således benyttes som standardformatet i Microsofts kontorpakke.

"Det er første gang, at vores office-pakke understøtter ODF som en integreret del af programmet. Tidligere skulle man selv hente et tillægsprogram for at have muligheden," fortæller Jasper Hedegaard Bojsen, der er teknologidirektør i Microsoft.

"Installerer man SP2, vil ODF indgå som understøttet filformat på linje med en række andre nye formater," fortæller han.

Siden Folketinget i juni 2006 vedtog at indføre åbne standarder på syv områder i det offentlige Danmark, har der været et gevaldigt slagsmål, om dokument-standarden skulle være ODF eller OOXML - eller begge.

Et af stridspunkterne har været, at de to formater ikke kan bruges side om side i samme applikation, men nu understøtter Microsoft altså for første gang dem begge som standard.

OSL: ODF er mere åben

Microsofts glæde over den nye udvidelse til Office 2007 deles af open source-leverandørernes formand.

"Det viser med tydelighed, at ODF er et helt åbent format, som frit kan bruges af alle," siger Morten Kjærsgaard, der er formand for open source-leverandørerne i Danmark (OSL).

"Nu er vi oppe på syv applikationer, der kan håndtere ODF, og det burde give politikerne et vink med en vognstang om, at ODF skal vælges som Danmarks åbne standard," siger han.

Der er udført en række test, hvor der konverteres mellem formaterne, og de viser, at der ikke sker datatab i ODF. Det understreger igen, at ODF-formatet fungerer og er åbent, fortæller Morten Kjærsgaard.

"Understøttelsen betyder faktisk, at Microsoft selv leverer et godt argument for, at ODF er det format, vi skal anvende som standard i Danmark," lyder det fra open source-leverandørerne.

Kun i 2007

Henter man opdateringen til kontorpakken, får man ligeledes integreret PDF-understøttelse i sin Office-pakke.

Foreløbig er det kun den nyeste kontorpakke fra Microsoft, der får de nye filsystemer som standard, fortæller Microsoft.

SP2 til Office 2007 kan allerede nu hentes på firmaets webside, og vil på et senere tidspunkt blive tilbudt automatisk igennem Windows Update.

Hele pakken fylder 293 megabyte, og den indeholder først og fremmest hastigheds- og stabilitetsforbedringer samt bedre support af understøttende applikationer og tredjepartsprogrammer.

Samtidig samler den en række sikkerhedsrettelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere