Artikel top billede

Microsoft råder til at springe Vista over

Både Microsoft og Gartners analytikere råder virksomheder til at vente med at skifte styresystem, til Windows 7 kommer til efteråret.

Computerworld News Service: Microsofts chef for Windows opfordrer visse virksomheder til at skrotte planer om udrulning af Vista og i stedet skifte til Windows 7, som softwaregiganten nu lover, vil komme i salg i fjerde kvartal.

"Hvis man lige er gået i gang med at teste Vista, så råder jeg til i stedet at teste Windows 7 Release Candidate med den høje kvalitet, den allerede har, og så fremover skifte til Windows 7," sagde Bill Veghte, som er Microsofts senior vice president for Windows-forretningen, i åbningstalen ved konferencen Tech Ed 2009 i sidste uge.

Samme dag oplyste andre ledere fra Microsoft, at arbejdet på Windows 7 burde blive afsluttet i august, hvilket tyder på, at det ny styresystem bliver tilgængeligt på nye computere og i detailhandlen så tidligt som midt i oktober - hvis Microsoft altså holder samme tempo, som det var tilfældet med XP for otte år siden.

Microsoft frigav 4. maj Windows 7 RC til offentligheden, men frigav det til udviklere og it-professionelle nogle dage før.

Bill Veghtes råd om at opgive Vista kom ikke som nogen overraskelse for Michael Silver, der som analytiker hos Gartner følger Microsoft tæt. Michael Silver og hans kollega Stephen Kleynhans havde nemlig givet samme råd i en analyse.

"Hvis man ikke ER gået i gang med Vista, så bør man bestemt gå direkte til Windows 7. Men det er sværere at svare på, hvad man skal gøre, hvis man er midt i planlægningen. Skal man så fortsætte med Vista?" spørger Michael Silver retorisk.

Svaret afhænger ifølge ham selv af, hvor i Vista-planlægningen eller -udrulningen en virksomhed er.

"Hvis man er begyndt på udrulningen og kun udruller Vista på nye maskiner i takt med at de bliver indkøbt, så ville jeg fortsætte. Men hvis man ikke helt er der endnu, så anbefaler vi, at man skifter til Windows 7."

Gartners tommelfingerregel er, at hvis det forsinker udrulningen med seks måneder eller derunder, så er Windows 7 det rette valg.

"Og hvis man satser på at springe en version af Windows over, så er det bedre at springe over Vista," siger Silver.

Hellere før end senere

Da størstedelen af pc'er i erhvervslivet fortsat kører XP, og fordi mere end halvdelen af de store virksomheder, der blev spurgt af Gartner, planlægger at springe over Vista, så vil valget falde på Windows 7, argumenterer Silver. Og det må hellere ske før end senere, da XP-brugerne står over for en endelig skæringsdato.

I april 2014 dropper Microsoft al support af Windows XP, hvilket også sætter en stopper for sikkerhedsopdateringer af styresystemet.

"Det er effektivt slutdatoen for XP," siger Silver og tilføjer: "Men mange softwareudviklere, der skriver et nyt program eller opdaterer et eksisterende produkt, kommer ikke til at understøtte XP helt indtil da."

"Virksomhederne bør regne med at forlade Windows XP allersenest ved udgangen af 2012. Det betyder, at hvis de begynder udrulningen af Windows 7 i januar 2011, som vi regner med, at mange vil, så vil de have næsten to år til at opgradere og 16 måneder, indtil supporten af XP stopper, i det tilfælde at de har problemer eller forsinkelser," siger Michael Silver.

Men udgør rådet i sidste uge fra Microsoft en implicit indrømmelse, at Vista floppede blandt de store virksomheder?

"Åh, det tror jeg, Microsoft indrømmede for længe siden," mener Silver og peger på en kommentar fra topchef Steve Ballmer under et Gartner-symposium i oktober, hvor Silver og kollega Neil MacDonald var ordstyrere.

"Hvis folk vil vente på Windows 7, så kan de da bestemt gøre det," sagde Ballmer på det tidspunkt. Til et tidligere spørgsmål havde Ballmer svaret, at Windows 7 ganske simpelt var "Vista, bare meget bedre."

"Microsoft har været i gang med at se Vistas fiasko i øjnene i lang tid før dette," understreger Silver.

Microsoft har endnu ikke offentliggjort hverken en udgivelsesdato for Windows 7 eller nogen priser for de forskellige udgaver af styresystemet. Ligesom Vista kommer Windows 7 i en Enterprise-udgave, der kun er tilgængelig for kunder med Software Assurance, som er et tilbud fra Microsoft, der giver store kunder ret til at opgradere til den nyeste version af et bestemt produkt for en årlig betaling.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere