Artikel top billede

Analytiker: Apple snart klar med netbook-udfordrer

Mange indikationer peger i retning af, at Apple arbejder på en prisbillig håndholdt mini-computer, der skal tage kampen op med de mange netbooks.

De små og prisbillige netbook-computere stormer i disse år frem. De små apparater med begrænset kapacitet har ramt en udækket åre hos de forbrugere, der ikke har brug for de store armsving, men blot de mest enkle funktioner i en pc.

Trods den store fremdrift på markedet, glimrer Apple fortsat med sit fravær på markedet. Og det kommer til at vare ved, lyder det fra analytiker Gene Munster fra analysehuset Piper Jaffray.

Tablet med touch-screen

Han vurderer, at Apple først til næste år vil gå ind på netbook-markedet.

Og det kommer ikke til at ske med en netbook, men derimod med et tablet-lignende apparat, der kommer til at koste nogenlunde det samme som de nuværende netbooks.

Det betyder med andre ord, at Apple til næste år ifølge analytikeren vil entre lavpris-markedet.

Gene Munster bygger sin vurdering på et sammensurium af detaljerede oplysninger, som efter hans vurdering alle peger i den samme retning.

Det drejer sig blandt andet om oplysninger fra Piper Jaffrays asiatiske kontakter i komponent-industrien, nyere Apple-patenter på touch-teknologi til komplekse computere, kommentarer fra Apple-direktør Timothy Cook samt Apples overtagelse af det amerikanske chip-selskab P.A. Semi.

"Det står mere og mere klart, at Apple investerer mere i selskabets forretning for mobile computere," lyder det fra Gene Munster.

Helt ny kategori af Apple-produkter

Han vurderer, at den nye Apple-enhed vil komme på markedet i første halvdel af 2010.

Den vurdering er der dog ikke ren opbakning til blandt analytikerne, hvor andre vurderer, at Apple vil gå ind på det vækst-prægede netbook-markedet allerede i år.

Gene Munster mener imidlertid, at det kræver tid for Apple dels at udvikle det nødvendige styresystem til det tablet-lignende apparat, dels at lukke forhandlinger med mobil-selskaberne om iPhone-lignende tjenester.

"Vi forventer en helt ny kategori af Apple-produkter med et styresystem optimeret til touch-teknologi, der samtidig er mere robust end iPhones styresystem. Sådan en produkt-linie vil blive en hybrid mellem iPhone og Mac, hvilket kræver et nyt styresystem," lyder det fra Gene Munster.

Apple med de dyre produkter har konsekvent 'disset' netbook-computerne. Blandt andet har Timothy Cook - der for tiden står i spidsen for selskabet - langet hårdt ud efter de prisbillige computere.

"Når jeg ser på netbook-markedet i dag, ser jeg trange keyboards, forfærdelig software, skod-hardware, meget små skærme. Det er ikke noget, som vi vil bruge Mac-brandet til," har han tidligere sagt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere