Artikel top billede

De Gule Sider udfordrer Googles Street View

En virtuel gåtur ned ad Strøget i København er blevet en realitet på De Gule Sider, som ønsker at sælge helt nye former for annoncer via det virtuelle univers.

Hvis du var på eller i nærheden af Strøget i København i starten af april, er der en god chance for, at du er blevet foreviget på De Gule Siders nye streetview-tjeneste - eller gadefoto-tjeneste, som selskabet selv kalder den.

Det skyldes, at De Gule Sider har haft en svensk freelancefotograf ude og fange det københavnske hovedstrøg samt seks af dets butikker for at teste, om en streetview-tjeneste kan give flere brugere og annoncekroner i kassen.

"Vores idé med at fotografere Strøget er at vise byen og dens butikker frem, så vores brugere og turister ikke bare kan læse om en butik men også se den fysisk," forklarer De Gule Siders online-chef Jørgen H. Nicolaisen.

På nuværende tidspunkt kan brugerne blandt andet studere lingeri fra Wunderwear og briller fra Poul Stig Briller via tjenesten - men det er dog ikke muligt at e-handle fra butikkerne via streetview-tjenesten.

Overhaler Google indenom

Med sin online-testversion af gadefoto-tjenesten overhaler De Gule Sider Google, som inden for ganske kort tid vil lancere sin Street View-version i Danmarks største byer.

Jørgen H. Nicolaisen understreger, at hvis De Gule Sider får kommerciel succes med sin københavner-test vil selskabet følge i Googles fodspor og kaste sig over byer som Århus, Odense og Aalborg og eventuelt også store indkøbscentre, hvor forbrugerne kan sidde derhjemme og svælge i varerne.

"Det kan blive en ny annonceform i Danmark. Vores finske forsøg viser, at der har været en stor efterspørgsel fra butikkernes side, og vi håber naturligvis på det samme herhjemme," lyder det fra De Gule Sider, der er et datterselskab af virksomheden European Directories SA.(EDSA), som har lanceret lignende streetview-tjenester i Helsinki, Stockholm og andre europæiske hovedstæder.

Kan bruges til politi-efterforskning

Inden for kort tid er det planen, at der skal indsættes link på gadekort-tjenesten, så brugerne på De Gule Sider kan klikke sig ind på en virtuel gåtur ned ad europæiske hovedstrøg.

Med slør og detaljer

Billederne på De Gule Siders nye fotoservice er taget på samme solskinsdag og siden sat sammen i Flash's Panorama Viewer, så man kan orientere sig 360 grader rundt og en smule op og ned.

Turen ned gennem Nyhavn og Strøget er grovhakket i flere sekvenser, hvor billedkvaliteten dog ikke fejler noget. Og selv om menneskeansigter og nummerplader er slørede, vil det være ret nemt at genkende folk på indkøbsgaden og følge med i, om de er på vej ind og ud af opgange, biler eller butikker den dag, billederne blev taget.

"Beskyttelse af privatlivets fred har naturligvis været med i vores overvejelser om, hvordan vi vil præsentere Strøget. Men det er sådan, at det er fint nok at sløre folks ansigter. Hvis folk på billederne ønsker at blive fjernet fra vores service, er det muligt at fremsende en anmodning om dette," forsikrer Jørgen H. Nicolaisen.

På Kongens Nytorv vil man desuden kunne se en Rolls Royce, der holder ulovligt parkeret. Og De Gule Siders online-chef Jørgen H. Nicolaisen har ingen betænkeligheder ved, at politiet kan benytte streetview-tjenesten til at efterforske kriminalitet.

"Vores gadefoto-tjeneste adskiller sig ikke fra andre medier på denne måde. Politiet kan jo også bruge billeder fra TV-Avisen eller fotos i en avis til at blive klogere på," siger han.

Jørgen H. Nicolaisen vil ikke sætte en specifik frekvens på, hvor tit billederne bliver opdaterede, men han mener, at indkøbsoplevelsen vil være drivkraften til at få taget nye billeder.

"Butikkerne skal hele tiden være rimelig ajourført. Og derfor skal der en fornuftig opdatering til, så man får et rimelig reelt billede af, hvordan Strøget eller andre danske hovedstrøg rent faktisk ser ud," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere