Artikel top billede

Moscone Center i San Fransico med udsigt til Bay Bridge danner rammen om Googles konference.

Krav til Google: Vær beslutsomme og aggressive

Deltagerne ved Googles I/O-konference i San Francisco har høje forventninger - især til Android - men de stiller også krav til virksomheden.

Computerworld News Service: I denne uge afholder Google sit største arrangement i løbet af året for eksterne udviklere, som virksomheden opfatter som af afgørende vigtighed for sin forretnings og online-tjenesters sundhed.

Omkring 3.500 udviklere deltager på konferencen Google I/O i San Fransiscos Moscone Center, hvor talere fra Google og andre virksomheder deltager i over 80 sessioner og 100 tekniske demonstrationer.

Men ved dette års Google I/O befinder virksomheden sig stadig i en svagere position i forhold til udviklerne end konkurrenter som Facebook og Microsoft, mener analytiker hos Gartner Ray Valdes.

Google har med succes tiltrukket en bred vifte af udviklere til nogle få, meget afgrænsede områder såsom Google Kort, siger Ray Valdes.

Der er tusindvis af små web-applikationer og internetsider, der benytter kort fra Google, men de repræsenterer et kun overfladisk engagement fra udviklerne, mener han.

"Google er nødt til at øge dette engagement og virkelig få udviklerne med om bord. Jeg mener ikke, at Google har opnået dette, på samme måde som Facebook har, eller på den måde som Microsoft historisk set har," siger Ray Valdes i et telefoninterview.

"Når man møder udviklere under sociale rammer, vil nogen sige, 'jeg er iPhone-udvikler', eller 'jeg er Facebook-udvikler', eller 'jeg er Microsoft .Net-udvikler'. Men det er sjældent, man hører nogen sige, 'jeg er Google-udvikler', eller 'jeg er OpenSocial-udvikler'. Google er nødt til at få det niveau af engagement hos udviklerne," tilføjer Ray Valdes.

Nøglen til at opnå dette næste niveau er at have en mere sammenhængende, integreret platform, der lader udviklerne nå ud til et bredere segment af slutbrugere, hvor deres applikationer kan generere omsætning. "Det handler om at styrke og udbrede Googles platforme," mener Ray Valdes.

Android har størst potentiale

Analytiker hos IDC Al Hilwa mener, at Google bør prioritere sin mobilplatform, Android, som på nuværende tidspunkt udgør et konkret håb for udviklerne.

"Google har et antal udvikler-relaterede initiativer, der ikke er så udbredte - Google Web Toolkit, Google Gears, Chrome, og så videre - men Android vil sandsynligvis få mere opmærksomhed," siger han via e-mail.

Der er bred interesse blandt udviklerne om telefonfabrikanternes engagement og tilgængeligheden af mobiltelefoner baseret på Android.

"Android har størst potentiale ud af alle de andre smartphones til at tage konkurrencen op mod iPhone, men Google er nødt til at handle mere beslutsomt og aggressivt for at engagere mobilproducenterne," tilføjer Al Hilwa.

Deltagerne har høje forventninger

Det er første gang systemanalytiker hos WellStar Health System Rob Zanin deltager i konferencen. Han og hans hold har brugt de sidste 10 måneder på at udvikle software til Google Search Appliance.

Dette produkt fra Google er et stykke hardware, der er proppet med søgesoftware til store virksomheder, og er designet til at lade virksomheder indeksere og hente data i deres systemer, såsom diverse applikationer, værktøjer til dokumenthåndtering, databaser, webservere og filer.

WellStar Health System driver fem non-profit hospitaler i nærheden af Atlanta i USA, og Zanin og hans kolleger har her udviklet RFID-baserede tjenester, der bruger Google Kort-API'en samt en integreret patientsporings-API, der leverer hospitalsadministratorers driftsdata direkte til stedsbestemte søgeresultater.

"Det, der ville hjælpe os allermest som udviklere, er omtale i sundhedssektoren. Der er store muligheder her, der er bare ikke nok mennesker, der udbreder budskabet," skriver Rob Zanin via e-mail.

Rob Zanin talte onsdag eftermiddag ved konferencen under en session med titlen "Extending the Google Search Appliance to Crawl Valuable Data Behind the Firewall."

Dette var en del af hans præmie for at vinde en Google fotokonkurrence for Search Appliance-udstyr i datacentre. Han vandt også turen til Google I/O med alle udgifter betalt.

"Non-profit virksomhederne i det sydøstlige USA flytter sig for langsomt sammenlignet med verdens profitsøgende innovatører, så vi vil lære, så meget vi overhovedet kan, for at forsøge at tage noget af al denne overvældende viden med hjem," skriver han.

Feedback er altafgørende

Howard Luxhoj, som er president og CEO for Transmap, er for anden gang på konferencen for at uddybe sin viden om kort-relaterede værktøjer, API'er og best practices.

"Feedback fra Googles ansatte er altafgørende for at forbedre vores produkter. Der er ingen bedre muligheder end Google I/O, hvor vores medarbejdere kan socialisere med Googles eksperter og dele idéer og teknikker," fremhæver han.

Virksomheden, der har 15 år på bagen, har brugt Google Maps og Charts API'erne siden tidligt i 2008 til at komplementere og forbedre sine tjenester og produkter med fokus på at indsamle data og generere rapporter om for eksempel offentlige veje til offentlige transportmyndigheder.

"Google Kort tilbyder en nem måde at overføre sofistikeret stedsbaseret information fra vores traditionelle applikationer til en webbaseret platform, og derved forbedre vores kunders brugeroplevelse," forklarer Howard Luxhoj.

"Vi er ved at undersøge, hvordan vores forretningsmodel kan drage nytte af at kommercialisere de Google-baserede applikationer," tilføjer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere