Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Service Pack 2 til Vista - få overblikket her

Mens al opmærksomheden i de seneste måneder er gået til det kommende Windows 7, frigav Microsoft i denne uge Service Pack 2 til Vista. Her kan du læse om indholdet i SP2.

Da Service Pack 2 til Windows XP i sin tid blev frigivet, var der tale om markante forbedringer af blandt andet sikkerheden i styresystemet.

I denne uge frigav Microsoft så SP2 til storebroderen Vista, og spørgsmålet er, hvor meget denne opgradering kan gøre for det hårdt prøvede operativsystem, der har måttet se det kommende Windows 7 løbe med al opmærksomheden i den seneste tid.

SP2 til Windows Vista kommer sammen med SP2 til Windows Server 2008. På den officielle Vista-blog skriver Microsoft, at den kombinerede pakke skal gøre udrulningen lettere for it-administratorer.

SP2, der afløser SP1 fra marts 2008, findes endnu ikke i en dansk version, og der vil gå yderligere et par uger, før den automaisk dukker op via Windows Update. Man kan dog hente den engelske version manuelt allerede nu.

Som Microsoft også skriver på bloggen, så er det fleste af opdateringerne i SP2 allerede tilgængelige som individuelle downloads, så SP2 er først og fremmest en samlet opdatering, der sikrer, at man har installeret alle de nye opdateringer til styresystemet. Når det er sagt, så ligger der flere interessante tiltag i SP2 til Vista.

Microsoft: Her er forbedringerne
Et af de største kritik-punkter af Vista har været de kompabilites-problemer, som mange brugere måtte kæmpe med specielt i starten.

Med SP2 er det Microsofts mål, at tredjeparts-applikationer skal køre uden problemer. Konkret nævner selskabet, at Spysweeper og ZoneAlarm med SP2 også vil fungere med POP3 email-konti.

Af andre konkrete forbedringer nævner Microsoft, at man med SP2 også kan understøtte 64-bit CPU'er fra VIA Technologies.

Derudover har Vistas understøttelse af trådløse standarder fået et løft, så systemet nu understøtter den nyeste version 2.1 af Bluetooth-standarden og er bedre til at genetablere forbindelsen til WiFi-netværket efter dvale.

SP2 skal efter Microsofts udsagn også forbedre ydeevnen i sidebaren på Vista-skrivebordet, og blandt de nye muligheder er også, at Vista-brugerne nu kan brænde Blu-Ray diske uden ekstra software.

Microsoft gør desuden en del ud af at fortælle om Windows Search 4.0, der kommer med servicepakken og skal gøre indekseringen og søgeresultaterne i Vista bedre, når man leder efter specifikke dokumenter, e-mails, musik-filer, billeder og andet på computeren.

Se hele listen med forbedringer her.

Det mener anmelderne om SP2

Det er endnu småt med anmeldelserne af den endelige version af SP2 til Vista, men beta-versionen, som blev frigivet for nogle måneder siden, har generelt skabt positive reaktioner.

Techradar.com har dog en længere gennemgang af SP2 - den endelige version - og her hæfter man sig specielt ved muligheden for nu at kunne brænde Blu-Ray-diske uden ekstra software.

Desuden bemærkes det, at det går markant hurtigere, når man flytter filer fra en mappe til en anden eller til et eksternt drev, ligesom Microsofts løfter om en bedre styring af strømforbruget på bærbare delvist bekræftes i anmeldelsen.

Microsoft-ekspert Paul Thurrott, der star bag siden SuperSite for Windows, havde forud for frigivelsen af den endelige SP2 også en gennemgang af opdateringen med udgangspunkt i beta-versionen

"Dem, der håber på dramatiske forbedringer i klient-OS'et, bør kigge efter Windows 7 frem for på Windows Vista med SP2. Når det er sagt, så opfylder SP2 kravene til en traditional servicepakke ved at samle tidligere frigivede opdateringer i en samlet pakke, der er let at udrulle og ikke forstyrer eller ændrer den daglige brug dramatisk," bemærkede Paul Thurrott blandt andet.

Op ad bakke for Vista

Windows Vista blev lanceret i 2005. Selvom styresystmet rummede store grafiske forbedringer i forhold til XP, blev netop dette genstand for en del kritik, fordi systemet var for tungt at bokse med.

Mange oplevede også prorblemer, når en printer skulle sluttes til, eller når forretnings-applikationerne skulle køre på den nye platform.

Da XP generelt er et velfungerende operativsystem, har mange valgt at beholde den Windows-version, ligesom mange virksomheder har nedgraderet ny-indkøbte Vista-computere til XP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere