Artikel top billede

Microsofts EU-monopolsag starter lobby-krig

Det seneste monopol-slag mellem Microsoft og EU har startet en krig mellem lobbyist-grupper, der hævder at repræsentere små og mellemstore virksomheders interesser i sagen.

Computerworld News Service: Lobbyist-gruppen PIN-SME (small and medium size enterprises), der er på Europa-Kommissionens side, langer i en pressemeddelelse ud efter Association for Competitive Technology.

I udtalelsen afvises Association for Competitive Technologys påstand fra sidste uge om, at små og mellemstore virksomheder har brug for en solid Windows-platform, der indeholder Internet Explorer, for at kunne bygge software.

Kommissionen overvejer at tvinge Microsoft til at undlade at inkludere Internet Explorer som standard i Windows, med den begrundelse at det giver en urimelig fordel i forhold til konkurrerende browsere. Denne bekymring er, hvad der satte gang i Europa-Kommissionens seneste monopol-undersøgelse af software-giganten.

Som svar til påstanden fra Association for Competitive Technology udtaler PIN-SME, at små virksomheder kun vil have gavn af, at der eksisterer en mangfoldighed af åbne og standard-compliant browsere på markedet. PIN-SME repræsenterer 50.000 små og mellemstore virksomheder i Europas it-sektor.

Herudover koncentrerer udtalelsen fra Association for Competitive Technology sig kun om udvikling af desktop-software og ignorerer web-baserede appliaktioner, påpeger PIN-SME.

Spørgsmåltegn ved uvildighed

"For at små og mellemstore virksomheder kan vokse og konkurrere på markedet for web-applikationer er det essentielt at sørge for, at de spiller på lige vilkår, ved at opretholde eksistensen af en mangfoldighed af browsere," udtaler generalsekretær for PIN-SME, Sebastiano Toffaletti, i pressemeddelelsen.

I en direkte udfordring af Association for Competitive Technologys påstand om at repræsentere små og mellemstore virksomheder, sætter Toffaletti spørgsmålstegn ved den rivaliserende faggruppes uvildighed i sagen "og dens evne til at give en uafhængig meningstilkendegivelse, der er repræsentativ for små og mellemstore virksomheder," i lyset af at Microsoft er mangeårigt medlem af Association for Competitive Technology.

Oracle og eBay også sponsorer

Association for Competitive Technology indgav i sidste uge sine meninger om monopolsagen mod Microsoft til kommissionen. Eftersigende handler denne lobbygruppe på vegne af 73 små og mellemstore virksomheder.

President for Association for Competitive Technology, Jonathan Zuck, giver svar på tiltale i et interview efter Toffalettis kritik ved at påpege, at Microsoft er sponsor og ikke medlem af faggruppen, og forsvarer sin uvildighed.

Oracle og eBay er også sponsorer og tilsammen giver de omtrent det samme som Association for Competitive Technology får fra medlemskabsgebyrer fra sine 4.000 medlemmer, oplyser Zuck. Han tilføjer, at faggruppens medlemmer tæller omkring 1.000 europæiske små og mellemstore virksomheder.

Zuck fastholder, at faggruppen er uafhængig af sine sponsorer. For eksempel støttede den aftalen mellem Google og DoubbleClick sidste år, selvom Microsoft var imod den.

Han går også til modangreb med anklagen om, at PIN-SME er en blanding af "regeringssponsorerede regionale grupper uden nogen små og mellemstore virksomheder som direkte medlemmer."

En anden af Microsofts langvarigt allierede i virksomhedens monopol-kampe med Europa-Kommissionen, the Computing Technology Industry Association (CompTIA), bakkede torsdag op om Zucks argument om, at de små og mellemstore virksomheder er på Microsofts side.

CompTIA blander sig i Microsoft-sagen på vegne af 90 små og mellemstore virksomheder, oplyser gruppen.

Kommissionens anklager "står på tvivlsom grund både faktuelt og juridisk," skriver CompTIA i en pressemeddelelse.

Markederne for browsere og pc'er er yderst konkurrenceprægede, hvilket gør regulering "fuldstændigt unødvendigt," mener CompTIA's juridiske rådgiver, Lars Liebeler.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere