Artikel top billede

Peter Lundsgaard har tilsyneladende købt en underskudsforretning. Foto: Jubii

Ny Jubii-ejer får økonomisk lussing

De dårlige resultater fortsatte sidste år for Jubii. Den danske portal fik endnu et million-underskud.

I slutningen af sidste år fik en af de danske pioner-portaler på internettet, Jubii, en ny ejer. Og ejeren Peter Lundsgaard har tilsyneladende købt en underskudsforretning.

Men eftersom Peter Lundsgaard selv var direktør i Jubii, da han købte virksomheden med støtte fra en række danske investorer, må man gå ud fra, at han vidste, hvad han gik ind til.

Og det er ikke opmuntrende, hvis man ser på Jubiis regnskaber for sidste år. Omsætningen er faldet med 25 procent til 34 millioner kroner og underskuddet landede sidste år på godt 25,6 millioner kroner.

De deprimerende regnskabstal er blot de sidste i en stribe på fem år, hvor underskuddet i alt er løbet op i mere end 110 millioner kroner for selskabet.

Den stribe af dårlige resultater har Peter Lundsgaard, der overtog Jubii ved udgangen af 2008, bebudet, at han vil rette op på.

Røde tal i år

Lundsgaard, som selv har været direktør i Jubii i fem år, trådte allerede kort efter overtagelsen af Jubii tilbage, for at gøre plads til en ny direktør i Jubii.

Det er Henrik Busch, der kom fra en stilling i Go Viral.

Og ifølge den nye ejer er der allerede sket meget.

"Vi mener jo ikke, at det er et hul i jorden. Vi er et andet selskab i dag, end det selskab vi købte," siger Peter Lundsgaard til Business.dk i forbindelse med regnskabet.

Han forventer først sorte tal på bundlinjen i 2010.

"Jeg vil godt love, at vi kan mere end halvere underskuddet i år. Men vi går ikke i plus, og det havde vi heller ikke regnet med," siger Peter Lundsgaard til Business.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere