Artikel top billede

Peter Lundsgaard har tilsyneladende købt en underskudsforretning. Foto: Jubii

Ny Jubii-ejer får økonomisk lussing

De dårlige resultater fortsatte sidste år for Jubii. Den danske portal fik endnu et million-underskud.

I slutningen af sidste år fik en af de danske pioner-portaler på internettet, Jubii, en ny ejer. Og ejeren Peter Lundsgaard har tilsyneladende købt en underskudsforretning.

Men eftersom Peter Lundsgaard selv var direktør i Jubii, da han købte virksomheden med støtte fra en række danske investorer, må man gå ud fra, at han vidste, hvad han gik ind til.

Og det er ikke opmuntrende, hvis man ser på Jubiis regnskaber for sidste år. Omsætningen er faldet med 25 procent til 34 millioner kroner og underskuddet landede sidste år på godt 25,6 millioner kroner.

De deprimerende regnskabstal er blot de sidste i en stribe på fem år, hvor underskuddet i alt er løbet op i mere end 110 millioner kroner for selskabet.

Den stribe af dårlige resultater har Peter Lundsgaard, der overtog Jubii ved udgangen af 2008, bebudet, at han vil rette op på.

Røde tal i år

Lundsgaard, som selv har været direktør i Jubii i fem år, trådte allerede kort efter overtagelsen af Jubii tilbage, for at gøre plads til en ny direktør i Jubii.

Det er Henrik Busch, der kom fra en stilling i Go Viral.

Og ifølge den nye ejer er der allerede sket meget.

"Vi mener jo ikke, at det er et hul i jorden. Vi er et andet selskab i dag, end det selskab vi købte," siger Peter Lundsgaard til Business.dk i forbindelse med regnskabet.

Han forventer først sorte tal på bundlinjen i 2010.

"Jeg vil godt love, at vi kan mere end halvere underskuddet i år. Men vi går ikke i plus, og det havde vi heller ikke regnet med," siger Peter Lundsgaard til Business.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere