Artikel top billede

ITEK runder 10 år med ny digital mission

Efter 10 år som branchefællesskab er ITEK blevet en stærk it-politisk spiller. Tiden er dog ikke til skåltaler: ITEK har allerede en ny mission.

I dag markerer brancheorganisationen ITEK under Dansk Industri, at den har eksisteret i 10 år.

Det sker til ITEK's årsmøde i Industriens Hus i København.

Den lange forkortelse, ITEK, står for it-, tele, elektronik og kommunikationsindustrien, og i sin tid blev den skabt som en del af et strategiskifte i Dansk Industri, som ville være mere medlems- og netværksorienteret. Et strategiskifte som man kunne se som en krigserklæring til den anden it-organisation, IT-Branchen.

Da ITEK blev til, blev det endda understreget, at fællesskabet i Dansk Industri ikke var skabt for at konkurrere med IT-Branchen, som også organiserer it-virksomheder.

ITEK blev dannet med Jørgen Lindegaard, som på daværende tidspunkt var topchef i GN Store Nord, for bordenden i bestyrelsen.

Lindegaard var blandt andet i 1999 med til at formulere den såkaldte Dybkjær-rapport "Det digitale Danmark".

Gennem de 10 år har ITEK forsøgt at sætte fokus på, at Danmark skal skabe yderligere vækst gennem et sats på en førende it-, tele- og kommunikationssektor. Med en stribe af rapporter, med sigende titler som "Danmark som verdens bedste it-nation", "Det intelligente Danmark" og senest med en ny digital mission har ITEK forsøgt at presse skiftende regeringer til at fokusere på Danmarks muligheder for vækst.

I de seneste år har ITEK også luftet hård kritik af sikkerheden omkring person- og virksomhedsdata i Danmark.

Ikke tid til skåltaler

Siden har ITEK forsøgt at gøre sin indflydelse gældende på it-politikken og i dag, hvor ITEK holder sit årsmøde bliver da heller ikke brugt til at feste: I stedet diskuteres ITEKs nye digitale mission og organisationens oplæg til regeringen "Digital Mission: Anbefalinger til et teknologisk effektivt Danmark."

Den nye mission rummer målsætninger og anbefalinger på syv hoved områder:

-Øget satsning på grøn it
- Styrket it-infrastruktur på forsknings- og uddannelsesområdet
- En bedre og mere effektiv sundhedssektor
- Digitalt kompetenceløft til alle
- Fremme af højteknologisk vækst i virksomhederne
- Intelligent trafik
- Udvikling af bredbånd

De syv anbefalinger skal ifølge ITEK blandt andet ses som et indspark til debatten i regeringens Højhastighedskomite i forhold til den forestående udbygning af sundhedsvæsnet og i forhold til udviklingen af det danske uddannelsessystem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere