Artikel top billede

EU fortsætter sag mod Microsoft trods IE-beslutning

EU fortsætter monopolsagen mod Microsoft, selv om selskabet har besluttet at tilbyde en Internet Explorer-fri version af Windows til de europæiske brugere.

Computerworld News Service: EU-Kommissionen fortsætter sin monopol-sag mod Microsoft trods selskabets udmelding om, at det trækker browseren Internet Explorer helt ud af den næstkommende udgave af styresystemet Windows, Windows 7, i Europa.

Kommissionen har beskyldt Microsoft for at tilrane sig ulovlige konkurrencefordele med Internet Explorer, som er blevet bundlet sammen med det meget udbredte Windows-styresystem siden 1996.

EU har 'noteret' sig Microsofts beslutning med 'interesse,' hedder det i en meddelelse.

EU meddeler samtidig, at Microsoft-beslutningen ikke får nogen betydning for sagen, der altså fortsætter med henblik på at give computer-brugerne 'ægte valgmuligheder', som det hedder.

EU vil have, at der er reelle og ægte valgmuligheder mellem browsere, når det gælder indkøb af computere fra både computer-producenter og forhandlere, lyder det.

"Det er her særligt vigtigt at sikre forbrugerne valgmuligheder gennem forhandler-leddene, da mere end 95 procent af forbrugerne køber pc'er, der er præinstallerede med Windows," hedder det.

Måske positivt

Det kan dog være 'potentielt positivt,' lyder det fra EU. Beslutningen sikrer nemlig, at alle OEM-producenterne kan tilbyde deres kunder med en valgfri browser, om det så er Internet Explorer eller en konkurrent som Opera, Mozillas Firefox, Googles Chrome eller Apples Safari.

EU er imidlertid mindre positiv, når det handler om beslutningens effekt på det direkte salg af Windows til forbrugerne.

"I stedet for at have åbnet for flere valgmuligheder, ser det ud til, at Microsoft har givet færre valgmuligheder," lyder det.

Sagen er oprindeligt anlagt af den lille norske browser-producent Opera. Selskabets advokat Thomas Vinje, der også repræsenterer erhvervs-gruppen Ecis, mener, at beslutningen om at udelade Internet Explorer fra Windows går langt nok.

"Microsoft må giver brugerne reelle valgmuligheder. Det gælder ikke kun køberne af nye computere, men også nuværende brugere. Microsoft skal tilbyde en funktion, hvor både eksisterende brugere og nye købere af pc'er nemt kan vælge og anskaffe sig en browser efter eget ønske," siger han.

Han mener desuden, Microsoft bør straffes for at have bundlet Internet Explorer sammen med Windows i mere end 10 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere