Artikel top billede

IDC: Desktop virtualisering er mainstream i 2011

Tema: Virtualisering på desktoppen bliver mere og mere almindeligt. Om to år vil to former for desktop virtualisering have sikret et mainstream-gennembrud, spår IDC.

I det nye årtusindes første ti-år er servervirtualisering for alvor slået igennem i de fleste datacentre, og næste virtualiserings-gennembrud sker i starten af tierne.

Det er især på grund af forbedret support, sikkerhed og kontrol over infrastrukturen.

Det mener analysehuset IDC, der helt præcist mener, at mainstream-gennembruddet sker i 2011, hvor især klient-hostet virtualisering vil være med til at sætte skub under kedlerne og udbrede teknologien til både private og arbejdscomputere.

To typer desktop virtualisering

IDC forklarer, at klient-hostet virtualisering kan ses som et supplement til server-hostet virtualisering, der på nuværende tidspunkt stadig har den største markedsandel inden for desktop virtualisering og er kendt under paraplybetegnelsen VDI (virtual desktop infrastructure).

"Klient-hostet virtualisering er mindre moden, men teknologien tilbyder en lettere og mere fleksibel tilgang end VDI," lyder det fra virtualiseringskonsulenten Matthew McCormack i en IDC-rapport fra sidste år.

Siden rapporten blev trykt, har flere af de store virtualiseringsspillere herunder VMware, Citrix og Microsoft været fremme i skoene med nye produkter, der skal fremme klient-hostet virtualisering, hvor lokale virtuelle maskiner kører på en tyk klient-pc.

IDC regner dog med, at begge typer af desktop virtualisering, hvor et fuldt desktop-miljø med eget styresystem, applikationer og data, vil vokse side om side.

Således vil flere virksomheder kaste sig ud i både server-hostede og klient-hostede løsninger afhængigt af hvilke medarbejdere, der skal bruge de virtuelle desktoppe i organisationen.

Apple booster behovet

IDC-konsulent Matthew McCormack peger på, at med det stigende antal solgte Mac-maskiner på forbrugerfronten, opstår der kompatibilitetsproblemer, når de ønsker Windows-miljøer ovenpå Mac OS X-arkitekturen. De problemer kan blandt andet fikses med klient-hostede virtualiseringsløsninger.

Han peger på, at for de mobile medarbejdere er investering i server-hostet virtualisering (VDI) ikke den optimale løsning.

"Specielt ikke for de medarbejdere, der skal have adgang til virksomhedens applikationer, mens de er på farten, fordi VDI kræver en internetforbindelse, der er så hurtig, at brugerne kan modtage en virtuel maskine," lyder Matthew McCormacks vurdering.

Udover sædvanlige virtualiseringsspillere som Microsoft og VMware peger IDC på selskaber som Mokafive, Parallels, Sentillion og RingCube som de fremmeste selskaber, der leverer klient-hostet virtualisering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere