Artikel top billede

iPhone 3G S stadig ikke klar til erhvervslivet

iPhone 3G S mangler stadig et system til administration og overvågning, der kan køres af store virksomheders it-afdelinger, mener fire analytikere.

Computerworld News Service: Apples ny iPhone 3G S har mulighed for, at al data kan slettes via fjernadgang, den har hardware-baseret kryptering samt såkaldt tethering, så telefonen kan bruges som mobil bredbåndsmodem til en bærbar.

Alt dette burde gøre de erhvervsbrugere glade, som er interesseret i at beskytte deres data og forbedre deres produktivitet.

Men disse skridt er ikke godt nok til at sikre en udbredt brug af den ny smartphone hos de store virksomheder, mener fire analytikere. iPhone 3G S mangler stadig et system, der køres af store virksomheders it-afdeling, til administration og overvågning af iPhones i virksomheden.

De store virksomheder "er nødt til at sikre sig, at hvad end de gør, så kan der redegøres for det. Og for at gøre det, er de nødt til at tvinge brugerne til visse ting for at skabe et konsekvent miljø," siger Ken Dulaney, som er analytiker hos Gartner.

Problemet med iPhone 3G S er "at man ikke har en konsol til at gennemtvinge virksomhedspolitik på tværs af hele medarbejderstaben," siger Kevin Burden, som er analytiker hos ABI Research.

iPhone 3G S tillader heller ikke baggrundstjenester, der kunne gøre det muligt for it-afdelingen at køre opdateringer og andre administrationsværktøjer, som er ønskværdige for store virksomheder især finansinstitutioner, som er forpligtet af strenge regulativer for databehandling.

"Apple har ikke slået denne mulighed for baggrundstjenester til, og uden den er sikkerheden begrænset," påpeger Ken Dulaney.

Kevin Burden fremhæver, at Research in Motion, som står bag BlackBerry, og Microsoft, som producerer Windows Mobile, har tilstrækkelige værktøjer til at administrere store udrulninger af enheder, men det har Apple ikke med iPhone.

Et godt skridt fremad

Steven Drake, som er analytiker hos IDC, siger, at selvom tredjeparts-virksomheder laver værktøjer til at arbejde med iPhone i erhvervsmiljøer, så er disse værktøjer sværere at implementere og bruge.

Drake siger, at han kender til virksomheder, der har forsøgt at implementere iPhonen på tværs af mange medarbejdere, men har opgivet igen på grund af bekymringer om administrationen og sikkerheden.

På trods af sine forbehold kalder Steven Drake forbedringerne i iPhone 3G S i forhold til erhvervsbrug for "et godt skridt fremad" for Apple.

Nice to have

Siden lanceringen i 2007 har iPhone lidt af "erhvervsmisundelse" tilføjer Steve Hilton, som er analytiker hos The yankee Group.

"iPhone er bygget til forbrugersegmentet men søger nu den magiske formel, der kan hjælpe den til at udvide ind i erhvervssegmentet. Sletning af data via fjernadgang, kryptering og tethering er nødvendige men ikke tilstrækkelige funktioner" for brug i store virksomheder, siger han.

iPhonen har dog vundet nogen indpas blandt store virksomheder som Kraft Foods og Oracle. Men den finansielle sektor har været sværere at overbevise. For eksempel foretrækker Bank of America at beholde BlackBerry frem for at gå over til iPhone på grund af muligheden for centraliseret administration via BlackBerry Enterprise Server.

Det bliver med det såkaldte tethering muligt at bruge iPhone 3G S som mobil bredbåndsmodem til bærbare, men visse analytikere mener blot, at det da vil være "godt at have" men ikke nødvendigvis særligt populært hos erhvervsbrugere.

BlackBerry og Windows Mobile har haft denne funktion i lang tid, men det er ikke let at sætte op. At dømme ud fra spørgeundersøgelser bruges BlackBerry som mobil bredbåndsmodem af under to procent af brugerne, påpeger Kevin Burden.

"Jeg antager, at Apple har fundet en metode til at gøre tethering meget enklere at sætte op. Det kunne være en god funktion, men flertallet af brugerne benytter sig simpelthen ikke af den," fastslår han.

Tethering vil kræve understøttelse fra teleselskabet, og en talsmand fra AT&T udtalte i sidste uge, at teleselskabet på et tidspunkt vil begynde at understøtte funktionen men gav ingen tidsramme.

Teleselskaberne er ikke interesserede i at undergrave de månedlige priser, de tager for normalt mobilt bredbånd, så det er muligt, at AT&T vil forsøge at pålægge en nedsat takst for at bruge iPhonen som bredbåndsmodem til en bærbar eller anden enhed, oplyser analytikerne.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere