Artikel top billede

IT-Universitetet oplever som flere andre it-uddannelser en stor vækst i antallet af ansøgere.

Boom i ansøgninger til it-uddannelserne

Flere it-studier har oplevet markant større søgning end tidligere år, viser tallene for årets uddannelses-søgning. IT-Branchen kalder det et gennembrud.

148 ansøgninger til 40 pladser på IT-Universitetets bachelor i softwareudvikling. Fordobling i antallet af ansøgere til it-studiet på Ingeniørhøjskolen i Århus.

Meldingerne om en markant vækst i antallet af ansøgere til it-uddannelserne tikker ind i disse dage, hvor uddannelsesinstitutionerne er ved at få overblik over ansøgningerne.

IT-Universitet i København har for alvor ramt plet med de nye bachelor-uddannelser. I hvert fald man modtaget hele 177 ansøgninger til 80 pladser på den helt nye bacheloruddannelse i digitale medier og design, mens den anden bachelor, som universitetet udbød første gang i 2008, altså også tiltrækker masser af ansøgere.

På Danmarks Tekniske Universitet er der også fremgang i antallet af ansøgere til fagene Matematik & Teknologi, som har fået 74 ansøgere i forhold til 51 ansøgninger sidste år, mens studiet softwareteknologi er gået fra 75 ansøgere til 94 ansøgere.

Gennembrud for branchen

De mange positive tal fra it-uddannelserne får brancheorganisationen IT-Branchen til at kalde udviklingen et gennembrud.

"I IT-Branchen kan vi slet ikke få armene ned," siger konstitueret administrerende direktør Jane Eis Larsen i en pressemeddelelse, hvor hun forklarer, at IT-Branchen har kæmpet for at få flere unge til at søge i retning af it-fagene.

"Vi har igennem de sidste år meget målrettet arbejdet med at forbedre branchens image og klæde de unge på med viden om it-uddannelser og -jobs. Nu ser det ud til at bære frugt," siger hun.

IT-Branchen har blandt andet været aktiv med It-natten, choosedifferent.com kampagnen og en rollemodel-ordning, hvor it-folk har besøgt ungdomsuddannelserne og fortalt om arbejdet i it-branchen.

"2009 tegner til at blive året, hvor vi får et gennembrud. Vi er kommet godt rundt omkring de unge og de forældre og vejledere, der rådgiver dem. Nu har de unge åbenbart fået øje på it-uddannelserne og de spændende jobmuligheder, der ligger bagefter", fortsætter Jane Eis Larsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere